Rådjur och akrobatik

maj 29, 2010

På skogspromenaden så prasslar det plötsligt till ca 5 meter ifrån oss längre in i skogen och vips så skuttar ett rådjur iväg! Qvittra både såg och hörde och blev ju självklart megaintresserad. Men jag var blixtsnabb och sa ”nej” – och hon vände till mig!! Tack för det!! Julaftonsbelöning med lek och godis blev det såklart. Det var första viltet för Qvittra och jag måste komma ihåg att alltid ha leksak med mig och kalla in henne utan anledning så att intresset inte blir till  jakt.

Hemma så hade jag en flyttkartong på golvet framför hyllan där alla hundprylar ligger, bl a en plastpåse med märgkex som Qvittra gillar oerhört skarpt. Jag står och diskar med ryggen mot Qvittra och sen så hör jag ett litet prassel. Men vad 17 är det undrar jag och fortsätter diska. Sen vänder jag mig om… Då har Qvittra klättrat upp på flyttlådan och står på bakbenen med frambenen på hyllplan nr 3 och försöker göra inbrott i plastpåsen!! Va fan…!! Jag smög mig på henne bakifrån och överraskade henne med ett ganska surt ”nej” och en lååååång diskussion att man inte får ta för sig hur som helst…

Nu gäller det att vara vaken för vad som helst kan hända!

4 Responses to “Rådjur och akrobatik”

  1. Du får vara glad över att du har en sån företagsam liten tjej, det bådar gott för framtiden:-)

  2. Hm, man är väl mammas dotter… Leah, hon kan klättra hon…
    Kram på er!!

  3. Vad bra du är som redan nu tänker att bara inte intresset blir till jakt, det kommer ni ha igen i framtiden tror jag! Hejja!!

  4. vL4Yca https://goldentabs.com/

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu