Summering av 2010

januari 21, 2011
Tags:

Hello bloggen!! Long time, no see… Ska skärpa mig! Men det har inte varit så mycket värt att notera eftersom det inte går att göra så mycket när det är -20 och drivis… Skitvinter…

Vad hände under 2010?

  • Feb-Mars: Jag letade efter min malle – hittade världens kombination: Lia + Atle men tyvärr så blev det ingen parning. Världen gick under men så föreslog Tomas & Eva  att använda Milla istället – YES!! Men det blev inget då heller… Nu var världen svartare än svartast…
  • Började tokleta efter andra kennlar med bra kombinationer, skickade mejl härs och tvärs och fick en hel del svar att jag var aktuell som valpköpare, men då skulle jag få åka till Norge och hämta den eller få en valp från en importtik som jag inte visste nåt om. Kändes sådär…
  • 16 mars: Foggens  Q-kull kommer till världen
  • Början av maj: Jag ringer Foggens och frågar om det möjligtvis-kanske-förhoppningsvis finns en otingad tik kvar – eller en hane (förstå hur despo jag var…!). Men nä, det gjorde det inte.  Frågar ödmjukt om jag får vara reserv om någon valpköpare ångrar sig och Pelle svarar snällt att det går väl bra. Vad är oddsen för att nån ska ångra sig…?
  • Dagen efter ringer Kerstin och meddelar att det faktiskt finns en tik kvar!! Hurra, jubel och fanfarer!! Jag hade ju glott på valparna på deras hemsida och kände att det spelar faktiskt ingen roll vem det blir – bara en är till mig! Under vintern hade jag planerat, träffat både hane och tik, deras ägare (vilka var supertrevliga!!) men så gick det inte vägen – nu får jag gå på magkänsla! ”-Ja, tack. Jag vill gärna ha valpen…”. Det var en väldigt bra kombination även för denna parning så allt det där stämde.
  • 13 maj: Drar till Karlsborg för att hämta Qvittra tillsammans med Annelie. Vi var 3 timmar föresenade pga trafik, felkörningar och annat skit som tydligen ska hända när man vill köra snabbt. Men till slut är vi där och klev in i malle-huset. CHOCK!! 4 vuxna mallar och 4 valpar… Kaos med andra ord. Vilket ös det blev! 4 hade redan flyttat och det kanske var tur – annars hade mina skor rykt… Kerstin fick peka ut Qvittra ungefär 10 gånger men jag visste ialla fall inte vilken som jag skulle ta med mig hem, de var överallt…! Är det verkligen en malle jag ska ha…??
  • Sommaren: Jag hade 5 v semester och bodde i Rimbo med massor med skog och tomt att utnyttja. Perfekt läge med valp! Hästar utanför dörren och toppen att gå lös i skogen och lära sig att hålla sig till matte. Klickerträningen började direkt – hade tonvis med köttbullar och klickade allt bra hon gjorde. Vilket resulterade i diarré… Korkat av mig att stoppa henne full med nya gottisar direkt men man har ju bråttom att komma igång.
  • I juni gick vi klickerkurs, Qvittra var bebisen i gruppen men var med lika mycket som de vuxna hundarna. Här lärde jag mig att jag tröttnar före henne…
  • I juli/augusti gick jag Spårkurs – vidareutb. för instruktörer och Qvittra fick gå en del nya roliga spår. Här nånstans kastade jag även in apporter i spåret och självklart pajjade jag en del av hennes spårglädje genom det. Så vi började om lite från början med spåren… Längsta liggtid på ett åkerspår var 5 timmar – som hon fixade galant!! *stolt*
  • Hösten: Lydnadsträning, spårträning, uppletande om och om och om igen… Fan vad kul det är!! Qvittra börjar löpa 30 okt – herregud ska hon redan vara vuxen??!! Löpet går bra och jag inväntar skendräktigheten (med övertygelse).
  • Vintern: Mörkt och skittråkigt. Snön kommer och börjar fundera på att plocka fram skidorna. Har bara åkt några gånger men Qvittra verkar gilla det och det är skönt att hon får springa massor. Självklart blev hon skendräktig och har haft det lite jobbigt men ALLTID lika träningssugen. Det är bra att hon inte deppar ihop helt men inomhus är hon som en gammal tant och ibland försöker hon krypa in under soffan. 2 december hittade min svägerska två små kattungar utslängda i en snödriva. Självklart fick de ett nytt hem hos min mamma (Qvittras dagmamma tis-fre) så Qvittra blev storasyrra.

Svarta glina

Finns det hjärterum...

Qvittra har nog rekord i antalet flyttar under sitt år: Karlsborg-Rimbo-Lindholmen-Norrgården-Rimbo-Norrgården-Väsby. Nu ska vi bor här ett tag tänkte jag.

Nu är det 2011 och vi har smygstartat träningen, skendräktigheten lider mot sitt slut och snart så kommer vår träningsgrupp med fantasktiska mentorer att starta!! Det kommer bli skitkul!!

Viktiga Qvittra

Kasta, kasta, kasta

Snyggot!

Julafton - kallt!

2 Responses to “Summering av 2010”

  1. Som jag har längtat att du skall börja skriva! ;-)
    Tobbe vill ha klicker tips, har du tid att träffas ?

  2. qC6OcV https://goldentabs.com/

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu