Körig dag!

maj 17, 2010

Vi åkte hemifrån vid 9:30 väl utsövda (sov ju hela natten!!) och skulle först åka till Apoteket och köpa Frontline plus att Qvittra behöver åka bil regelbundet.  Hon fick ligga kvar i bilen när jag sprang i på Apoteket och när jag kom tillbaka så hade hon kräkts (det luktade kaka i bilen…) men sen gick det bra. Vi åkte till Annelies hundvänliga jobb (ett sånt vill jag oxå ha!) som ligger i ett företagsområde med en massa tung trafik, garage med höga skrammeljud och folk som myllrade in och ut. No probs! Vi gick vidare på vägen förbi soptunnor, brevlådor, saker som inte ens jag vet vad det är – inga konstigheter!

Sen in på jobbet och klarade såklart första ”hindret” med glans – ytterdörrens skrammelprov. Sen upp för en lång trappa och sen kopplade jag loss och hon gick in i varje rum och hälsade på alla med sin rosa mage som charmar alla :) Vicken tjej!! Efter den där rundan så traskade hon in i Annelies rum och somnade på bädden under skrivbordet. Sådärja!

Vidare hem till Ullis och Ella för en fika. Qvittra var fortfarande ganska trött efter alla intryck och orkade inte riktigt leka med Ella men efter en tupplur på en (ja, 1 st) liten stenplatta så var hon redo för lajj! Ella sprang och Qvittra nöp i de pälsstrån som hon fick tag i. De hade kul! Dags för en ny tupplur…

Måste ju köpa foder så jag hinner introducera det i långsam takt så nästa stopp var Granngården. Det var ju jättevarmt ute idag solen låg på så hon fick följa med in i butiken.  Vid ingången är det ett galler i ca 1 meter som hon måste gå på för att komma in – jag vet inte om hon ens märkte att underlaget förändrades, hon bara trippade på… Det var både spännande och läbbigt i butiken men hon var jätteduktig.

Hon slocknade ganska snabbt när vi kom hem så jag passade på att sätta på första Frontline dosen när hon var trött, men jag måste ju ändå vara snabb och tyvärr så hamnade det lite för mycket åt höger och hon kom åt att klia sig med bakbenet. PANIK…!! Jag har ju läst bipacksedeln noga och alla ska ju undvika att få det där i munnen – vad ska jag göra med den kontaminerade tassen!!?? Jag lyfter upp henne och ska försöka att inte kladda ner mig själv med det som är blött och håller i tassen samtidigt som jag förklarar för Qvittra att det är inget farligt alls, mamma ska bara skölja av tassen trallalalala… Jag går mot badrummet och tänker -”duschen eller handfatet – nä hon kommer bara att sprattla järnet, jag tar det i köket”. Men inte i diskhon inte… Av alla puckade idéer man får så tar jag ett vanligt köksglas och fyller med vatten, ställer på golvet och trycker ner tassen i. Faran över… Tassen är ”avgiftad”. Men varför ett glas…??

5 Responses to “Körig dag!”

  1. Gud va roligt att kunna följa er här på nätet, ska bli spännande:)! Lycka till med eran nya bebis:)!

  2. Haha! Låter som du har fullt upp i ditt ”mamma”-liv… Kul att läsa att man inte är den enda som då och då får lite halvpuckade idéer….

  3. Låter som en helt vanlig dag i en mallebebis liv:) Hoppas vi ses snart så att jag får pussa lite på den lilla sötingen!!!

    Träffade Qvittras brorsa Qurre igår och han var en väldigt cool och söt liten kille!!!

  4. Ett glas!….du är i amningsbubblan..

  5. Hihi, det där är TYPISKT hur man tänker när man får panik, helt orationellt men ändå blev det ju bra till slut :-)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu