1 vecka

maj 20, 2010

Idag har Qvittra varit hos mig i 1 vecka.  Attans vad tiden går fort! Hon är alltså 9 veckor nu och dagen till ära så var hon skitjobbig! För varje dag så har hon visat mer och mer personlighet och idag så börjar hon testa lite hur mycket hon får bestämma själv. Hon är ju bara 9 veckor än så testerna är inte så allvarliga men det märks skillnad.

Det var jättevarmt idag igen och under dagen så var hon ganska lugn och påverkad av värmen. Vi åkte till Vallentuna på em och gick en kortis på ett nytt ställe och åkte sen och hälsade på hos mamma. Det gick jättebra att gå i området med hus, lekparker och folk. Hon gick in i porten utan problem och upp för trappan. Sen runt och snosa i lägenheten och kraschade under köksbordet.

När vi kom hem så var det avsevärt svalare och det märktes på Qvittra! Nu var hon pigg!! Vi gick en promenad i skogen och hon har nosat, smakat och tittat på varenda tallbarr, maskros och myra i hela skogen och hoppat i alla diken men var ändå inte färdig med den här dagen. Så jag försökte att hitta på nos-övningar så hon skulle ta slut nån gång men icke! På´t igen hela tiden.  Hon har använt tänderna flitigt och mest på mig. Fan, vad ont det gör att bli biten över vristerna!!  Nä, nu ska mallen tröttna! Så jag tog en av favvoleksakerna (strumpan med tidningspapper i) och kastade ut i det höga gräset på tomten, höll Qvittra och när hon slutade sprattla så fick hon springa och leta. Näsan var på direkt trots synretning och det var ju ingen stor utmaning direkt… Men kul att se hur hon jobbar. Efter några såna omgångar så la jag undan strumpan och gick på en liten runda så hon fick coola ner sig lite. Alla andra dagar så har det här räckt som aktivitet men idag så var det tydligen en speciell dag… Letade lite godis och sen så var det dags att gå in. Klockan började ju närma sig 21 och JAG var ju trött!!

Hon fick lite ”hjälp” att slappna av – ligga på rygg hos mig tills hon var lugn. Det är inte jättestora protester men tillräckligt för att hon får ligga kvar. Det har gått ganska fort förut men som sagt, idag är en speciell dag… Det tog nästan en kvart innan jag släppte ner henne och då var hon så smart att hon gick och la sig. Annars så hade hon åkt in i buren lite tidigare idag…

Men hon är ialla fall söt!

2 Responses to “1 vecka”

  1. Det är bara början…;)
    Kram på er!!
    Kennelmamman

  2. Klart hon är – världens sötaste och då får man komma undan med en del ;-)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu