Spårat

juni 16, 2010

Nu har Qvittrat spårat 3 gånger.  Igår så la jag ett spår på en stor, kortklippt gräsmatta med korv i spåret. Det fick ligga och dra sig i 1 timme och sen gick vi. Hon hittar det fort och är intresserad, slår lite men släpper inte spåret.

Jag hade lagt korv i nästan varje steg och slutsatsen av det är att det var skitdåligt! Det var mer störande än belönande. När hon fick bra fäste i spåret och tuffade på så kom det en korvbit som hon först gick förbi och efter tre steg kom på att det går att backa och gå tillbaka och hämta korven. Sen blev det som ett nytt påsläpp.

Nästa gång ska jag lägga med större avstånd och istället lägga fler godisar på samma ställe (tips från Pia Brygård och det brukar ju alltid funka bra!) Liggtiden kan nog vara längre oxå, det var nästan vindstilla men kom en pust i motvind just när vi närmade oss slutet. Hon har inte riktigt hajjat det där med leksak i slutet, blir mest tveksam när hon upptäcker att det ligger nåt där, kanske ska lägga en burk med nåt gott i istället…?

One Response to “Spårat”

  1. Hej där!
    Vad kul att det går så bra med lillan, Vi börjar alltid med spontanspår, brukar funka utmärkt på små valpar. Syns snart!
    Kram kennelmamman

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu