Spårat

juni 23, 2010

Var på klubben igår (igen!!) och det var så trevligt så! Ullis och jag handlade till köket och intog även middag på ”kaffehyllan” med utsikt över appellplanerna och kunde expertkommentera de som var ute och tränade :) Men vi skulle spåra oxå och det gjorde vi!

Jag la ett u-spår på en åker med strimlad skinka ungefär var 5:e meter. Liggtiden var ca 1 tim och 15 min och det var soligt och vindstilla. I slutet så la jag en burk med smaskig hundmat och öppnade locket litegrann i hörnet så det skulle lukta lite.

Det var lite svårt vid påsläppet för det var ett spår till som startade i närheten och vi hade gått in på samma ställe, men när hon väl sorterat ut det så gick hon som på räls! Hon slog väldigt lite, allra max 1 meter nån gång men letade sig metodiskt tillbaka till spåret när hon kom av. Det var mycket bättre att lägga godis med längre mellanrum för nu såg det ut som att hon tyckte det var peppande att hitta det utan att tappa spårintresset istället för att det mest varit störande och avbrutit spårarbetet. 

När hon kom fram till slutet så blev det ju världens överraskning med den goda maten som fanns där. Jag ska nog göra så några gånger tills hon har gått några spår och börjar få kläm på det, sen byta mot leksak.

Duktig flicka!!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu