Valpkurs!

juli 8, 2010

Valpkursen har börjat och det var första gången igår. Det är 8 st oskrivna blad (valparna alltså) med tillhörande matte, husse eller annan familjemedlem. Jag glömmer alltid bort att räkna med de extra personerna som brukar följa med så det känns som om jag har kurs för 20 pers istället för 8 st…

Det var en kul blandning av raser och alla med indivduella egenheter. Sen var det ju en utmärkade liten kille såklart… En 5-månaders Aussie-hane som inte riktigt hade ro i kroppen att göra nåt annat än att skälla på alla andra. Men vi ska nog hitta ”nyckeln” till honom oxå!

Qvittra fick vara med en stund under passivitetsträningen (efter att de andra gått en kort skogspromenad och gjort en nosövning) hon var jätteduktig och satt i knät hos mig när vi tog en paus på gräsmattan. Sen visade jag några olika belöningssätt (jakt, kamp, godis & klappar) med Qvittra och hon var med på noterna utan att ens snegla på de andra valparna. Jag kopplade loss henne och lekte med henne på de olika sätt som vi pratat om och hon hade inte en tanke på att springa till en annan valp eller göra nåt som hom inte skulle.

Där stog vi och lekte mitt i en ring av 8 andra valpar och hon har full fokus på mig! Min lilla flicka är perfekt!! Hon kommer att få vara med under vissa övningar under kursens gång och det blir ju skitbra träning för oss.

One Response to “Valpkurs!”

  1. Sådan matte, sådan hund! Det är bara att sträcka på dig och ge dig själv en klapp i ryggen för att du givit henne en sån fin start i livet. Sen håller jag, i egenskap av dagmamma, självklart med om att hon är fullkomligt underbar!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu