Foggens kennelläger

juli 19, 2010

Nu har vi varit på kennelläger i Karlsborg, fre-sön. Det var jättekul! Roligt att träffa de andra Q-syskonen och det blev en del valplek. 

Vi kom ner på fredag kväll och då var alla andra klara med träning så jag prickade in middagen och fick både mat och dricka fixat av snälla kennelmamman  :)  

På lördag var det upp vid 7 och iväg till spårskogen kl. 9. Gunnar med Foggens Onja tog väl hand om oss och visade oss bra spårskog och följde med i spåret så vi fick några expert tips.

Det här var första spåret i skog för Qvittra OCH en vinkel OCH med prylar i spåret. Liggtid blev strax över 1 tim. Det gick över förväntan och hon nöp på spåret direkt och tuffade på. Hon stannande vid varje pryl och så vi lekte en stund och sen på´t igen. Jag blev jätteglad!!

På eftermiddagen körde vi uppletande och gjorde en korridor till Qvittra, ca 1,5 x 20 m. Gunnar höll i henne medans jag gick ut och la leksaken och sen släppte jag på. Hon spårade i varje steg i vallningen så tempot var allt annat än högt! Men hon hittade grejen och började springa in till mig, men så fort jag tjoar så släpper hon. Jag belönade och så gjorde vi om på samma sätt. När hon började springa in så var jag tyst och backade och då kom hon ända in!! Yes!! Man ska ju inte sluta när det går som bäst (eller hur var det…??) så vi la ut prylen en gång till… Och det gick ju åt pipan. Hon spårade som bara den och så började det regna. Efter ganska lång tid så gick jag ut i rutan mot leksaken för att hjälpa henne och till slut så hittade hon den. Hon hade inget tempo och det tog tid men jag är ändå väldigt imponerad över att hon aldrig slutade att jobba. Hon gick hela tiden med nosen i backen och försökte! Sen var hon trött…  Efter mat och vila så åkte vi till appellplanerna och tittade på de andra och tränade lite själva. Äntligen så börjar det bli lite ordning på ingångarna. Det funkar så jäkla bra att använda klicker med Qvittra och hon fattar nästan direkt vad som är rätt.

På söndagen blev det samma upplägg: spår och uppletande. Jag var lite kaxig efter första spåret och skulle pressa på lite till så jag la ett ca 300 m långt spår i skogen med vinkel och 4 prylar. Liggtiden blev nästan 1,5 timme och det var mycket blåbärsris och flera stigövergångar. Hon fick ett snett påsläpp som hon tog jättefint och sen så gick det åt pipan… Jag tittade efter min snitsel som satt snett åt höger och Qvittra gick åt vänster…?? Meh, hallå… Så jag ”hjälpte” henne åt rätt håll och när jag kommer fram till snitseln så ser jag att det ju inte min snitsel… Fan… Så hon hade ju gått rätt från början… Sen blev det inget bra resten av spåret men hon hittade 2 prylar och slutet ialla fall.

Uppletande gick däremot desto bättre!! Vi körde samma upplägg på samma plats så hon skulle ha minnesbilder och hon var jätteduktig! T o m lite spring i benen ut i rutan. Hon spårade inte lika mycket och vi hade vallat som attan så hon inte skulle kunna spåra. Tre skick gjorde hon och kom in med grejen varje gång. Vi ska träna på ännu mer så kommer det bli bra det här!!

Foto: Kerstin Karlsson, Foggens

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu