Valpkurs, lite uppletande och spår

juli 24, 2010

Idag var näst sista gången på valpkursen. Jag var på klubben kl. 8:30 och kursen började kl. 10. Jag hade tänkt vara lite duktig och hinna lägga ett spår till Qvittra innan kursen började men när jag höll på att fixa frukost så kom Janne och så tog vi en fika och gick en lat runda med hundarna istället :)

Vi skulle göra uppletande av föremål på kursen och jag släpade med alla kursarna upp i skogen till våra ruta och så vallade vi en ruta på ca 5×20 meter och så tänkte jag visa med Qvittra hur jag hade tänkt att övningen skulle gå till. Som tur var poängterade jag noga att alla hundar jobbar lite olika och har olika svårigheter med övningen för Qvittra gjorde inte alls vad jag hade tänkt… Jag gick ut med en pryl och gjorde precis som vi gjort förut (alla fyra gånger…) och så skickade jag henne. Hon sprang ut (jippie, äntligen lite fart) hittade grejjen och plockar upp den – men sen så släpper hon den och börjar spåra allt vad vi har vallat!! Men hallå… Vi var 6 pers och 6 hundar som vallade denna lilla ruta och så tror hon att hon ska spåra… Hmmm… Men efter en liten stund så går hon tillbaka till grejjen och kommer t o m in hela vägen med den! Det tyckte jag var bra!

Sen fick hon ligga i bilen och vila upp sig lite för när kursen var slut så var det dax för spår! Men så satt ju Pia och Susanne och fikade på verandan och så blev det en paus där istället och Qvittra och Sting hade döroligt i alla möblerna och nojsade med varandra. Så gölligt!! Sen åkte jag faktiskt och la ett spår…

Jag la spåret på en nyslagen åker och la ut 4 prylar. Liggtiden blev ca 1,5 timme. Hon hittade spårstarten ganska fort och sen gick det som på räls… Rakt på första grejen och så lekte vi lite, men hon var inte jätteintresserad av att leka utan ville spåra vidare. Första svängen tog hon utan problem och sen kom nästa grej. Mera lek och nu var hon lite mer intresserad. Kan bero på att det var en roligare leksak… På´t igen till pryl nr 3 – samma sak där och vidare till nr 4. Som slut hade jag lagt en väl tillsluten burk med lite mat. Hon gick rakt på den och blev jätteglad! Det blev ca 3oo m långt och hon har verkligen spårintresse!!

2 Responses to “Valpkurs, lite uppletande och spår”

  1. Härligt att spåret fungerar så bra!

  2. Hej hallå! EN sån härlig liten valp du fått! Stort Lycka till! ! kramar från Tierp

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu