Galet spårande :)

augusti 6, 2010

Idag spårade vi med Ullis Wall – därav galet spårande…

Jag ville att Ullis skulle följa med i ett spår för att titta på Qvittras spårarbete och komma med tips på hur jag kan förbättra träningen eller göra nåt annorluna eller ja, vad som helst.

Spår nr 1: Ullis la ett spår i skogen och vi kom snabbt fram till att Qvittra INTE behöver nån synretning – hon var ganska på ändå… Direktpåsläpp på första spåret som hon tog utan några större avåkningar eller problem. Ullis hade lagt lite godis i början så vi såg hur hon gjorde med det. Noterade – åt lite – sket i det… Det är spåret som gäller!! En annan grej är att hon har ju en del ägande i sig och det har blivit en ”bug” i systemet vad  gäller leksaker och mig… Om jag visar intresse för grejerna så vill hon helst inte ta dem, utan lägger sig på dem och få fort jag stoppar ner handen så tar hon grejen. Nån som känner igen det…? Så vi jobbade en del på att hon skulle tycka det var dökul att komma till grejen i slutet och pratade mycket om hur jag ska göra framöver.

Spår nr 2 blev oxå direktpåsläpp och fram till grejen efter ca 50 m. Nu börjar det gå fort i spåret och min fina chockrosa lina är skitdålig! Om den fastnar så fastnar den! Måste köpa ny… I det här spåret så gick hon lite vid sidan om slutet så hon missade det och då gick vi inte tillbaka de metrar som hon gått förbi (hon fortsatte glatt att spåra…) utan plockade upp slutet och Ullis la ett nytt spår, därav:

Spår nr 3 som bara blev typ 30 m för att hon skulle få ett lyckat slut – dvs gå rakt på leksaken och att vi skulle ha det kul tillsammans med den. Och så blev det! Hon hittade slutet och vi kunde leka.

Spår nr 4 blev ett längre spår på ca 200 m med spetsvinkel, en trubbig vinkel och en blindgång. Ja, så är det att spåra med Ullis :)   Jag fattade ingenting utan tyckte mest att Qvittra vimsade runt, men det gjorde hon ju inte – hon tog ju spetsvikeln!! Dessutom så poppade det upp en katt några meter från spåret som hon stirrade på en del men ganska snabbt så var hon åter i spåret. Hon tog vinklarna men hade lite problem med blindgången, där fattade hon att spåret tog slut men hade lite problem att hitta tillbaka. Men hon gav inte upp och snart så var vi på igen. Hon hittade slutet och vi kunde leka järnet. KUL!!

Åter till klubben och där tränade vi på positionen,vänstersvängar så att hon flyttar baken, några lägganden (har nyligen börjat träna på ”ligg”) och första övningarna i framförgåendet. La 2 brandslangar med ca 20 meters mellanrum som vi gick emot och det klockade hon snabbt. Jättekul!!

Så Qvittra fick 4 spår och ca 30 min lydnadsträning och lite lek med Orka. En bra dag!!

One Response to “Galet spårande :)”

  1. Hej!!!
    Tack för lyckönskningen i gästboken!
    Vad kul att du ”fick” din malleflicka till slut, och att det går så bra!
    Kommer att följa era äventyr i framtiden!

    Hälsningar Lena och Atte

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu