Uppletande

augusti 19, 2010

Jag har inte haft så mycket tid för kvalitativ träning på ett tag vilket känts både jobbigt och tråkigt. Men idag fick jag till det riktigt bra om  jag får säga det själv… :)

Gjorde en korridor i skogen i ganska kraftig uppförslut och en del kuperad terräng. Korridoren var ca 2 m bred och ca 30 m djup. Qvittra var med och vallade och hon var så jäkla rolig! Hon sprang allt vad hon kunde uppför och sen laddade hon ännu mer för att braka rakt in i ryggsäcken på stigen. Det var tydligen skitkul för hon gjorde det flera gånger. Jag försökte ju vara ordentlig och valla men några asgarv hann jag ju med. Gud, så hon spattade loss! Ryggsäcken fick vad den tålde några gånger men sen var det ju dags för allvar!

Qvittra var med ut och la grejjen  (hon kan ju inte sitta kvar och vänta ännu) och jag la den längst ut lite gömd sen ner till stigen med Qvittra igen. Kopplade loss, kommenderade ”leta” och off she went! Rakt ut och letade lite och sen hittade hon den! Fullt ös in och byta med brandslangen.

Sen la jag ut TVÅ grejjer som hon fick följa med ut och se och sen in till stigen. Fullt ös ut till första och hittade ganska snabbt, kom in och byta till lek. Hon släpper grejjen nån meter ifrån mig men det ska vi jobba vidare på. Dax att skicka ut igen och då sprang hon några meter, tvärstannade och stoppade nosen i mossan och höll på med nåt men hon fick hållas en liten stund och jag var helt tyst och passiv, tittade bara ut i rutan och väntade ut henne… Sen sprang hon rakt ut och började leta!! Hon hittade andra grejjen ganska snabbt och tog med den in (nåja… släpper den 2 m ifrån…) men det var ju helt fantastiskt bra att hon gick ut andra gången!!

Sen var det dax för lydnadsträning och vi tränade på positionsövningar, läggande och framförgående. Det går framåt!!

2 Responses to “Uppletande”

  1. Dutti liten hund!!

  2. bra att vänta ut har jag märkt.

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu