Lite av varje

oktober 2, 2010

Vi har varit i Kloten med Ullis & Ella, Annelie & Pheija och Lisa & Figaro. Det var supergrejt!! Torsdag till söndag – en perfekt smitarhelg från allt annat vardagligt!

Det blev såklart spår och uppletande i de oändliga skogarna och jag kom fram till att Qvittra kan ta mycket längre spår än de jag har lagt! Liggtiderna varierar mellan 1-4 timmar men tyvärr så har jag nog fegat en del på längden. Så fr om nu blir det längre spår!

Jag har fått många bra tips av Pia Brygård som är en har massor med bra tankar kring inlärning. Nu har vi mycket fokus på passivitet och att hon måste vara lugn före aktivitet. Vi har oxå kommit längre med Qvittras ”hang-up” med att komma med saker till mig, det går bättre och bättre! Det som är den absolut största utmaningen och tydligen skitsvårt att lära in är hur man går fint i koppel!! Qvittra kan dra som attan och ligga på som en draghäst men så fort jag säger ”hörrö du” så slutar hon och kommer in vid sidan. Det blir bara så jäkla många ”hörrö du” på en koppelrunda!

Vi har börjat nosa på krypträningen och därmed även hur hon ligger och hur och lägger sig. När jag har übergott godis, som t ex smörstekt kycklinglever, så kan hon ligga på ca 10 olika sätt – det är facinerande! Men bara rätt ger klick och godis :)   Polletten börjar trilla ner men vi kör på.

Nu är Qvittra 6½ månad och jag kunde inte drömma om hur mycket träning och tid man kan (/bör) lägga på en malle! Klart att jag hade tänkt mig att träna mycket och ofta, men nu har jag fått erfara att bara gå till frissan är ett heldagsprojekt: ca 1 timmes skogspromme innan – ligga i bilen 2 timmar (slinga tar tid!) och sen 20 min promenad + uppletande + lydnadsträning. Det är ingen idé att åka hem innan jag vet att hon är nöjd för annars är det bara att börja om…  Fast det är ju kul oxå!!

Några mysbilder från Kloten:

Qvittra

Qvittra har brandslangen

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu