Lägerträning & vindövningar

oktober 3, 2010

Idag fick vi hänga med bevakningsgänget ut i skogen. Jag ville prova att göra vindövningar med Qvittra och träna passivitet genom att sitta i basläger.

Vi träffades nånstans mitt i ingenstans som vanligt och började att planera dagens övningar. Vi hade 3 hundar (Qvittra, Boman och Sushi). De andra la ut 2 spår var och sen så vallade vi patrullstigen med Qvittra. Sen var det fika och lägerträning för Qvittra. De andra hundarna är vana ”lägersittare” och skötte sig galant. Qvittra hade däremot lite svårare med att förstå poängen med det hela… Vi satt ca 3 m från henne och fikade medans hon skulle ligga passiv och vänta på att få jobba – in my dreams… :)   Lite pip och allmänt missnöje först men sen  så brydde hon sig inte så mycket oss längre utan roade sig själv med att gräva, flisa pinnar och klättra i sitt träd.

Meh aaaaah... trist...Ett lagom träd till mig!

Roar mig själv dah…

Vi gjorde 2 uppletande korridorer, ca 3 m breda och 30-40 m djupa. Jag fick hjälp att valla ordentligt och så la jag en sak längst ut i första rutan. Qvittra fick göra en vittringsövning och markera föremålet ute i rutan och sen gick vi tillbaka till baslinjen och skickade. Rakt ut – leta runt – hitta – tillbaka!! Tadaaaa… :)

Vi gjorde två skick i varje korridor och hon fixade det jättefint! KUL!!

Sen var det dax att prova vindövningen. Vi startade patrullstigen och så låg en figge, Monica, ca 3 meter ut från stigen. Qvittra spårade som en toka och jag saktade ner tempot så hon lyfte nosen och så vindande hon in figgen!! Trodde jag… Hon vindade ju in våra gamla spår och den tidigare vallningen… Men sen så fick hon nys på Monica och gick rakt ut till henne och blev jätteglad när hon hittade henne!! Jag visste inte hur hon skulle reagera när hon kom fram till en relativt okänd figge nu när hon är lite spökig, men hon tyckte det var jättekul!! Vi provade två gånger till och hon gjorde på ungefär samma sätt så jag måste vara noga med att det inte finns några spår att följa.

Qvittra är vanligtvis en väldigt söt och vacker malletjej, men ibland har även hon en dålig dag…

 

Oj, så ful...

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu