Måndagsträning

oktober 11, 2010

Dejt med dagmammorna på DTBK!  Ja, med Annelie och Ullis alltså… Idag var det kul! Och allt gick så bra!!

Vi tränade vidare på Pias tips  om apportering. Qvittras bästa grej är f.n ett långt platsrör… Jo, det är sant! Eftersom jag inte alltid lyckas tajma när hon inte tuggar så tänkte jag att det hjälper till om jag inte bara ser att hon inte tuggar – utan jag hör oxå… Så då blev det ett plaströr. Hon hämtar det själv ur ryggan och vill lajja. Det är toppen!

Sen var det ”bakom-belöning”. Jag lägger en leksak bakom oss och så går vi ifrån den. När hon följer med fint så får hon kommandot ”ut” så springer hon tillbaka och hämtar den. Funkar toppenbra!! Hon är bra sugen på att lubba och hämta grejen men hon tar den inte utan att få ”ut” :)

Ställandet tragglade vi vidare med. Det går inte lika fort framåt, men vi kör på. Det är mycket som ska läras in! Det är inte lika mycket tempo och bus med det så om Qvittra ska betygsätta sin momentträning så hamnar nog ställandet på en svag 2:a… Det roligaste just nu är nog bakåt-krypet – en stark 5:a!! Nåt som hon bjussat på själv och jag belönar varje gång hon gör det.

Några budföringar gjorde vi oxå och om jag gör rätt – så gör Qvittra rätt… Undrar när det ska funka på all träning… Annelie var mottagare och så gjorde jag som planerat så lubbar hon järnet – förutom en tvärnit mitt på sträckan där det tydligen låg en korvbit. Hmmm…

Vi fick även några tips från coachen (Janne N) gällande uppletande av föremål. Qvittra plockade in två stycken pyttesmå granpinnar som Janne råkade ha i fickan. Och hon jobbade på jättebra med att faktiskt leta - inte bara spring i benen!!

Nöjd – glad – sugen på mer!!

Åsså några bilder:

Favvo-jordhögen på tomten. Det gäller att passa henne för hon drar dit och gräver så fort hon får chans…

  

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu