Tok-kul träning!

november 21, 2010

Vi har hängt på klubben hela dagarna under helgen och gjort en massa kul saker tillsammans med Monica & Sushi och Katarina & Valle. I lördags la vi parallellspår med M & S. Qvittra har inte gått nåt spår på några veckor så det kunde gå hur som helst. Hon gjorde ett ganska bra jobb med en ordentlig störning! På vissa ställen så var det bara ca 5 m mellan spåren. Dessutom så var det första spåret som jag la  riktiga spårpinnar! 3 st la jag i spåret och en leksak som slut. Hon markerade alla 3 apporterna!! Hon spårade jättebra på vissa delar i spåret men mindre bra på vissa sträckor. Kul var det ialla fall!!

Sen körde vi lydnad och fick en massa bra tips av Monica att träna vidare på. Vi körde budföring med ryggsäcken på planen och den är jäääättesvår störning. Men hon springer glatt och det går väldigt bra hos mottagaren.

Idag (söndag) så gjorde vi uppletande på åker och Qvittra fick gå med och valla och samtidigt så la jag ut 3 st saker, 1 vänster hörn, 1 i mitten och 1 i höger hörn. Alla på fullt djup. På första skicket så sprang hon rakt ut och hittade grejen fort och järnet in igen. Vid andra skicket så hade hon glömt vad det var vi gjorde där ute på åkern… -”Vaddå leta…”? Så då fick hon gå med ut och hitta grejen i koppel och ett omskick. Lite mer vims men hon var ute i rutan och letade men inte på fullt djup. Hon hittade den efter en stund och sprang järnet in. Ännu mer förvirring när jag skickade på 3:e grejen så vi gick ut och tittade lite på den oxå, sen sprang hon ut och hämtade och kom in fint.

Det var svårt för henne, hon behöver fler lättare övningar innan jag kan skicka om henne i rutan utan retning. Ordet ”leta” har inte fastnat än men det kommer att ramla in snart.

Sushi och Valle gjorde fina uppletanden och det är jättekul att titta på olika hundar som är i olika faser i inlärningen.

Sen var det dags för lydnad. Jag har fastnat i framförgåendet/framåtsändandet och ville få tips hur jag ska lära in sakta-gående. Det var enklare än jag trott visade det sig… Qvittra är lyhörd även fast favvo-bollen ligger som retning och hon lyssnade när jag pratade med henne och sa ”ssssssss” (vilket är en kortare variant av sakta)  utan att tappa fokus på dit hon skulle. Det var just det som jag var lite orolig för – att hon skulle komma av sig om jag la mig i. Men hon fattade snabbt och gjorde som vi hade tänkt. Nu har jag kommit vidare en liten bit och ska träna vidare. Sen var det fria följet och positionsträning. Fick bra tips så jag kan börja med transporter. Vi avslutade med budföring med ryggan bredvid. Gud, så svårt det är…!! Hon sprang direkt mot ryggan men med lite hjälp från mottagaren så hamnade hon rätt. Fast hon släpper inte ryggan… :) Vi tränar på!!

I januari startar vi en ny träningsgrupp med 2 personer som kommer vara våra mentorer – det ska bli så kul och vi längtar tills dess!!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu