Vi är igång!!

januari 23, 2011

Idag träffades träningsgruppen för första gången. Det är jag, Monica & Sushi (holländare), Kalle & Samba (rottis) som inte var med idag, och Annelie & Pheija. Våra fantastiska coacher är Linda Frisk och Pia Brygård. Läxa tills idag var att tänka igenom:

  • Mål
  • Delmål
  • Hur mycket tid kan jag lägga ner på hundträning
  • Hur petiga Pia & Linda ska vara

Så först gick vi igenom detta och kom fram till en hel del. Vi har alla olika mål och olika fasor på vägen. Det känns väldigt bra att få vara med i en grupp där det känns okej att visa sina svagheter och styrkor. Vi kommer nog komplettera varandra bra. Vi ska träffas en gång i veckan och köra i varje hund i ca 10 min. Sen blir det eftersnack. Vi träffar coacherna en gång i månaden.

Idag valde ett moment att titta lite kort på och det blev fritt följ. Vi har inte tränat speciellt mycket på det förutom ingångar och svängar. Så tipset jag fick var att belöna när hon sluter upp vid rätt sida och få henne att förstå att det alltid lönar sig att komma till rätt sida, då kastar jag godisen bort från mig och så ska hon sluta upp igen,  finliret kommer sen… Efter några gånger så får hon leksak som belöning eftersom det betyder mer än godis.

Det var länge sen jag gick på kurs och nån tittade på mig när jag tränade på det här sättet så jag blev lite nervös :) Larvigt, jag vet!!

Läxa blev att träna på det samt att börja skriva träningsdagbok och det är ju precis vad den här bloggen är till för! Så nu ska jag skriva mer regelbundet.

One Response to “Vi är igång!!”

  1. Kul att ni är igång, hälsa dina ”fröknar” från mig!
    Ha det gott!
    Kennelmamman

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu