Följsamhet, position, apportering, kryp & uppletande

januari 30, 2011

Följsamhet:

Tränar vidare på att hon ska sluta upp vid vänster sida. Hon har fattat att det är där som godisen kommer, men det är fortfarande för mycket luft emellan. Vinterjackans fel??

Position:

Hon gör jättefina ingångar men nu är det dax att börja träna bort godishanden! Provade att sätta handen bakom rygger och hon gick in jättefint och satte sig rakt bakom mig med världens kontakt med handen… En bra övning inomhus.

Apportering:

Bra tempo i apporteringen och vill verkligen lämna av den. Fick några tips av Janne idag för att få bättre gripande och ännu mer fart både ut och in. Upptäckte att om jag belönar gripanden så släpper hon apportern på vägen, men en sak i taget och det kommer bli bra när vi ska sätta ihop delarna sen.

Kryp:

Kryp är oxå en bra övning att göra inomhus nu när det är snö på backen. Fick även bra tips av Janne vad gäller krypet så nu ska vi börja med det.

Uppletande:

Vi har kört lite uppletade mest på kul och nu när hon har lärt sig att hålla i föremålet hela vägen in så går det i ett rasande tempo! Förra helgen plockade hon 6 prylar, både med och utan synretning, sen har vi gjort olika upplägg med 3-4 prylar. Nu är det inga problem med avlämnade och tempo utan mer att gå rakt och komma ihåg vad vi gör 2a-3e gången. Men övning ger färdighet! Majoriteten av gångerna så har hon haft ett bra sökbeteende, men de två sista gångerna så har det varit mycket spring i benen :)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu