Årets första spår!!

februari 6, 2011

Äntligen barmark lite här och där!! Dax för spår alltså :) Igår la jag årets första spår i en liten skog vid klubben. Det blev inte så långt, kanske 200 m bara eftersom det INTE var nån jä*la barmark inne i skogen!! Jag försökte sikta på de små ytor där det inte var snö men det var inte många ställen. Ok, det är bara att trampa på… Sjönk ner till knäna på vissa ställen och började fasa för att gå spåret med Qvittra sen. Eller gå och gå… Springa som en tok där bakom och försöka att inte tappa linan… Det var dessutom premiär för nya spårlinan som jag ”specialbeställt” för att få en turkos! Det är för övrigt rätt färg på en spårlina om någon undrar.

Qvittra började spåra redan på parkeringen – både bra och dåligt eftersom jag fick avbryta henne. Sen kom hon av sig när vi kom till riktiga starten men med en liten hint från matte så hittade hon och sen blev det åka av… Tur att jag tog av mig jacka, mössa och halsduk men jäkligt glad att jag hade handskarna på. Det går alldeles för fort!! Men tyvärr så blir hon störd av när jag håller igen. Hur löser jag detta?? Uppenbarligen är inte jag i samma form som min hund, som jag flåsade… Så nu är det bara att börja konditionsträna så jag kan hänga med över stock och sten i spåren!

Hon tog ialla fall spåret  utan några större problem och hon tyckte det var jättekul! Bådar gott inför våren… :)

Janne hjälpte mig med ”tända/släcka” övningar. Det gick väldigt bra – om jag gör rätt så gör hon rätt… Jag fick äntligen känsla av att Qvittra uppfattade mig som en belöning – ingen leksak eller godis utan bara jag som bekräftade att hon gjorde rätt. Kändes mycket bra att det äntligen går framåt.

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu