Träningsgrupp med coacher

februari 6, 2011

Eller ”TG” som numera är arbetsnamnet på vår grupp :)

Idag körde vi apportering och fortsättning på följsamhet – att hon ska välja att sluta upp vid min vänstra sida.

Apportering:

Tipsen vi fick idag var att klicka när hon griper och sen strunta i avlämningen utan belöna när jag klickat. Det är ju slut då… Viktigt att komma ihåg att klicka ”random” – ska inte lära in att klicket kommer vid samma tidpunkt jämt. Träna på att hämta apporten från olika håll och träna avlämningar separat genom att hunden sitter vid sidan och så kastar jag iväg en belöning – då får man släppa.

Följsamhet/fritt följ:

Fortsätta träna på att hon sluter upp men tänja lite på tiden när hon är på rätt plats. Jag ska tänka på att säga ”varsågod” före jag slänger iväg godisen – inte samtidigt. Jag ska även ändra gångart när hon är bredvid så att det händer nåt när hon går där.

Vi ska även träna på ”rumpan”. När hon sitter i utgångspos. så ska hon lära sig att vända 360 grader åt vänster för att sedan bli en tajt vänstersväng. Provade lite och det var lite bökigt att få henne att flytta på sig som jag hade tänkt eftersom jag inte ska vara ute och vifta med handen  men så vips… Så hade hon snurrat! Om jag gör rätt så gör hon rätt… Hmmm, har jag inte sagt det förut… ?

Men man får inte glömma att jag har en hund som kan lära sig ALLT!! Jag måste lära mig först bara…

Det var jättekul idag och Pia & Linda gav oss alla bra tips och tankar:

Monica & Sushi: Monica  ska tänka på att inte göra dk med sin vänsterarm samt bli lite mer avslappnad. Mer fart i apporteringen genom att dela upp momenten i mindre delar och ta bort avlämningen ett tag.

Kalle & Samba: Kalle ska lära sig vinkla och förstärka rätt pos. i fria följet. Inte berömma när hon hamnar bakom eller luftar.

Alla ska ”torrsimma” och känna sig för hur vi vill göra i vinklar och helt om-marsch.

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu