Vänstersnurr och apportering

februari 7, 2011

Fortsatte träna på vänstersnurren när hon sitter i pos. Började med att klicka några gånger och gav godis mest för att ”påminna” om klickern. Den har ju varit på paus ett tag. Efter ca 3 gånger, dvs klick så fort hon börjar flytta på bakbenen i rätt riktning, så snurrar hon ett helt varv!! Jubel… :) Fortsatte några rep. till och fick backa lite några gånger men hon fixade att snurra några gånger till. Nu ska jag få till att hon sätter sig igen efter snurren - tror jag är rätt…

Lekte och kampade lite och kastade iväg apporten mitt under lek, kommenderade ”apport” och klickade när hon grep apporten. Sen belöning. Gjorde övningen på några olika sätt och var noga med att inte klicka vid samma tillfälle hela tiden. Hon har bättre fart in än ut…?

Provade att få till ingångar oxå. La apporten ca 1 meter framför oss och kommenderade, hjälpte henne lite in med handen och sen klickade jag när hon inte tuggade och hivade iväg brandslangen. Hon fick alltså släppa apporten i marken utan att lämna den i handen. Det viktiga här är att hon INTE  tuggar! Vilket hon inte gjorde heller… Provade några gånger och blev väldigt nöjd!

TG imorgon!! :)

One Response to “Vänstersnurr och apportering”

  1. Så roligt att få följa din träning här!
    Ha det gott!
    Kennelmamman

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu