Sök-kursen har VERKLIGEN börjat…!!

februari 26, 2011

Idag var det dax för att göra det vi pratade om igår. Vi träffades på klubben först och snackade lite och bestämde startordning. Vi fick nr 1. Bra! Det gillar jag.

Ut till sökbanan. Instruktörern (Katarina Rilegård) hade valt en bana som var ganska platt och med bra sikt så vi hela tiden kunde se hundarna.

Det blev såhär:

Ut från bilen för att värma upp. Fast det var helt onödigt för Qvittra var redan klar att ge sig iväg. Hon ville ju fram till alla på stigen och jag åkte som vanligt som en vante efter… Ok, väl framme så visade jag hur jag leker med henne. Vi ska alltid ha 2 likvärdiga leksaker och det är hon bra på. Det har vi gjort hela tiden. Sen lekte figgarna – no probs! Hon är lättköpt… :)

Första figgen gick ut och då fick hon se hela vägen. Sen retning med pop-upp och ljud. Qvittra drog som en avlöning och dök rätt på figgen. Sen skulle jag ut… Började jogga lite lätt och tyckte att det funkade rätt bra, fast 50 m ut i knädjup snö tar ut sin rätt på en skitdåligt flås… För sen skulle vi ju in till stigen igen. Qvittra hann visa ungefär 35 olika spår i skogen OCH nästan dra omkull mig i alla olika riktningar. När vi kom in till stigen så trodde jag att hjärtattacken var nära… Vad fan har jag gett mig in på…?? 5 skick kvar…

Det gick ialla fall lika bra på alla skick och Qvittra lekte jättebra ute hos figgen. Hon fick till ett riktigt sökslag en gång och gick dessutom ett tomslag helt på egen tass. Vad hon är duktig!!

Sen så körde alla hundarna (vi är 6 st) och så var det lunchfikapaus. Vi hade världens tur med vädret, det var några plusgrader och sol. Fast det gjorde ju att snön blev tyngre och mer svårsprungen – för mig alltså…

Sen körde vi en vända till! Då hade jag lärt mig lite sen förra vändan så jag klädde av mig några lager och struntade i att springa helt enkelt! Det gick faktiskt lika bra den här vändan och vi kunde faktiskt minska på retningarna redan nu – det här Qvittras grej! Hon fattade fort att vi skulle ut på andra sidan stigen och man hittar alltid en kul figge där!

Hon gick till de gamla legorna varje gång. Men hon kollade av dem på en microsekund och sen vidare framåt. Det var skitkul och vi ser fram emot imorgon! Dock med mindre kläder…

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu