Sportlov

mars 7, 2011

Efter söndagens dubbla sökpass så var det dax att åka till Gesunda och ha sportlov. Det var lite segt att inte få åka hem och sova efter att ha kravlat i snön och sprungit som en tok både före och efter hund.

Men vi kom iväg ialla fall!! Vi tog paus dag i måndags och tog igen välbehövt slappande. Skönt! Tis, ons och tors åkte vi längdskidor. Qvittra drog mig 5,5 km på 28 minuter!!  Det var liksom ingen idé att försöka ”hjälpa” till, då bromsade jag bara. Hon var superfokuserad och ville framåt hela tiden. Men trots det så lyssnade hon på mig när vi skulle sakta ner, svänga, öka eller stanna. Grymt kul!! Qvittra lajjade med Alba på kvällarna och på nätterna så tog katterna vid. Qvittra hoppade ner och upp i sängen varannan minut för att hålla koll på de tre katterna som röjde satan när man försökte sova… Vilka svin de är…

Vi var i Orsa Björnpark och fick titta länge och väl på vargfamiljen som skulle äta precis när vi var där – sicken tur!!

Mamma, pappa & 4 valpar

I söndags var det sökträning – inte kurs – fast instruktören var med och tränade och styrde upp det hela ändå :) Det var såklart skitkul förutom en oerhört störande barnfamilj som hade bänkat sig på en bergknalle mitt i vår sökbana! Hur f*n tänker folk egentligen… Så efter att Rally hade kört bestämde vi oss för att flytta på oss eftersom de hade ett skällmonster med sig oxå, det kan ju gå lite illa om det blir fel…

Qvittra var gasad till max och sprang som en  toka. Hon hade jättekul hos figgarna MEN vid ett tillfälle så låg figgen ner i en sluttning och gled neråt när Qvittra kom och då passade den lilla räven på att mucka lite med figgen, ”ska bara kolla om jag kan…”. Inget hände såklart men det finns lite tendenser till jävelskap i den där. Hmmm… Qvittra fick till lite riktigt sökarbete eftersom hon envisas att springa till gamla legan om hon inte får synretning men hon lär sig nog snart.

Jag lärde mig ialla fall att nu får det vara nog med flamset in till stigen. Det kan inte vara okej att hon får bete sig som en galen tjur och släpa in mig. Efter ett långt samtal med Ullis W så kom jag fram till (med hjälp av Ullis råd) att det kommer inte att släcka Qvittra om jag ”städar” till transporterna en aning. Så fr om NU ska det se annorlunda ut i skogen!

Nästa kurstillfälle är på söndag – det ska bli såååå kul!! :)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu