Första joggingturen

mars 21, 2011

Nu är det dax att börja träna! Så idag körde vi igång. Vi siktar mot Hundlöpet i september (www.hundlopet.se) och självklart ska vi oxå försöka vara i toppform inför sök- och spårutmaningar :)

Först blev det en rastrunda med Qvittra och Orka, sen ca 20 min lydnadsträning med Qvittra  och sen på med joggingskorna. Vi var 4 pers och 5 hundar som skulle springa tillsammans. Bara det är ju en utmaning – sen är det ju det där med min kondition… Det gick förvånadsvärt bra med alla hundar och vi var emellanåt i ganska tät klunga. Orka var ju en dröm att ha med – hon travade på antingen vid sidan eller framför och såg till att kopplet var sträckt men inte mer än så. Qvittra däremot… Snacka om IQ fiskmås… Hon kunde inte göra nånting rätt förutom att dra som en galning! Vet inte om hon trodde vi åkte skidor eller om hon hela tiden ville ifatt och ligga först. Hela vägen fick jag tjata -”saaaaaaktaaaaa” fast det hjälpte inte… Det enda som hände var att Orka sprang långsammar och långsammare… Hon lyssnar ialla fall!

Så jag måste träna med Qvittra och lära henne rätt position och hur man gör helt enket. Klart att inte ”skrik-och-ryck”-tekniken hade nån framgång men jag trodde att min sista stund var kommen när hon laddar järnet i sista uppförsbacken – jag var ju på nervarvning och fick helt plötsligt spurta uppför! Snacka om att chocka kroppen…

Trots det så var det KUL och vi ska fortsätta att träffas på måndagar och jogga vidare.

Före...

Efter...

One Response to “Första joggingturen”

  1. Vad duktiga ni är!! Hejja hejja, förstår dock att det blev dubbel jogging med alla vovvar också men det där kommer att gå super. :-)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu