Sök-kursen avslutad

mars 29, 2011

Nu är sök-kursen slut. Det har verkligen varit jättekul och vi har lärt oss massor! Jag tror att det här är Qvittras grej alltså… Vi körde alla hundarna två omgångar. Qvittra fick 8 skick i första vändan och 4 skick sista gången.

På första skicket så var det en mycket välkänd figurant – dagmamman Ullis – och när Qvittra drar iväg ut till figgen så stannar hon 5 m ifrån Ullis och börjar att tokskälla! Så Ullis fick börja prata så Qvittra fattade vem  det var – och då ramlade polletten ner… Hon är verkligen mitt i nåt spökeri.

Qvittra jobbade kanonbra resten av banan. Det blev inga perfekta skick med direktträff men hon jobbade som tusan och gav inte upp! En figge låg i en låda (utan lock) men den drog Qvittra förbi – till nästa stig i skogen där hon får ett hundmöte! Det var en av kursarna som gick och värmde upp sin hund, men Qvittra stannade till och tittade en stund och sen vände hon och kom tillbaka till mig! Hon var säkert 100 m ut – så hon har verkligen inga problem att gå ut på djupet men näsan ska hänga med oxå :) Flera skick var nerför ett lite stup som hon skulle ta sig förbi, och hon  jobbade massor längst där ute och till slut så fick hon träff!

Hon kommer att fatta galoppen ganska snart tror jag, att hon måste slå på näsan snabbare och inte bara springa. Men hon har gott om gå-vilja och figurant intresse! Bådar gott… :)

Jag tycker att vi har fått ordning på transporterna in till stigen oxå. Jag har kamprullen med mig som hon tuggar på men sen kan jag ta den och Qvittra går vid sidan eller i närheten. Det duger för tillfället tycker jag och det är verkligen mycket mer bekvämt för oss båda att hon  inte behöver gå i koppel! Min puls och andning var normal hela banan – bara det är ett steg framåt i utvecklingen!

Kurs-gänget  fortsätter ialla fall att träna ihop och nästa gång blir på söndag. Ska bli intressant och se hur vi klarar oss utan instruktör…

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu