Körkort på malle?

april 13, 2011

Det kanske skulle vara en bra idé att ha nån sorts kvalitetssäkring på om man är kapabel att ratta runt en malle? För det mesta  så går det jäääälit bra men ibland så blir det seriekrock av alltihopa…

Under en period så har Qvittra och jag inte riktigt klickat. Jag har varit lite, men bara lite, irriterad när vi ska träna lydnad och hon gör bara fel! I nästan 1 år har allt vi gjort blivit bra och vi har aldrig behövt backa i träningen eller träna om nåt. Men nu… Inget verkar fastna!

Men så kom jag på det… Det är ju JAG som gör fel…!! Det går inte att träna lydnad när man är irriterad och inte har nåt tålamod! Varför har ingen sagt det till mig?? Jo, förresten… Det är det nog nån som har gjort… Glömde…

NU är vi äntligen tillbaka på banan. Jag fick helt enkelt släppa tidigare misstag och träna lite på magkänsla. Om det känns som en bra övning – kör! Och det blev bra! Äntligen börjar vi få lite ordning i utgångspositionen och Qvittra har en helt annan attityd när vi tränar det. Snabb som en vessla in vid sidan jämfört för bara en vecka sen då hon motvilligt satte sig en halv meter ifrån lite för långt bak eller fram.

Jag tror att jag höjde kravribban lite för högt och lite för snabbt. Med alldeles för höga förväntningar. Qvittra är en spegel av min förmåga att träna hund – gör jag rätt så gör hon rätt! Jag har nog gjort en hel del rätt men var inte alls lika snabb på att ta åt mig när det gick dåligt.

One Response to “Körkort på malle?”

  1. Du är så klok! Läs det här inlägget nästa gång det skiter sej… :)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu