Blandad träning

maj 3, 2011

Sökträningen med Janne med verkligen lyckad! Eftersom vi alla i gruppen är noviser så är det ibland svårt att utveckla hundarna (och oss själva) men nu fick vi bra övningar som kräver att hundarna börjar jobba mer och lär sig gå upp i vind. Alla hundarna tände till och lyckades väldigt bra. Qvittra jobbade på riktigt bra och på några skick så var det ganska svårt pga att det var ett berg i vägen men till slut så kom hjärnan ifatt benen – och då blir det bra. Jag hoppas hon lärde sig nåt – jag gjorde det ialla fall!

Vi hade en galen söndag med Ullis W – då ska vi hinna träna ALLT på begränsad tid. Först uppletande där Qvittra och Orka fick gå varannan gång. Så vi körde tre omgångar i olika vindriktningar och först i korridor och sen i full ruta. Det gick bra tycker jag men det är fortfarande liiite för mycket spring i benen och avlämningarna är katastrofala – hon kommer i rasande fart och fullkomligt tacklar mig och spottar prylen på mig så att kamprullen ska komma fram. DET ska vi börja träna på nu…

Sen var det vidare till spåret som jag lagt ut på åker innan vi körde uppletande, det blev en paus på ca 5 minuter innan påsläppet vilket gjordet att tempot var riktigt trevligt. Hon missade att spåret svängde och där gjorde även jag min första miss – att jag höll emot när hon gick fel så hon inte kunde arbeta sig tillbaka på ett bra sätt men hon hittade ialla fall och vi tuffade vidare. Hon plockade alla pinnarna och börjar förstå: pinne = kamprulle = dökul!!

Hem till klubben igen och drack en kopp kaffe och pustade ut lite. Sen skulle vi kolla av helheten i lydnaden – både lyd. I och appell. Sagt och gjort – 2 gånger…  Momenten är absolut inte helt klara men det börjar likna nåt ialla fall. Trots ett tufft uppletande, ett spår och ganska höga krav så genomför hon programmen utan belöning med samma energi och vilja.  Alltihopa inom 3 timmar! Det känns lovande att hon fixar allt det där… SEN kommer kampen :)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu