Massor med träning!!

maj 29, 2011

Söket har gått jättebra! Sista träningen blev riktigt lyckad :) Qvittra fick synretning – fick gå bort från stigen – figgen gick upp i vind 20-30 m – skicka! Hon gick rakt ut mot retningen, började slå och hittade! Hon fick ingen retning på de fyra sista skicken. Hon går nästan alltid på fullt djup och jobbar på tills hon hittar.

Vi har tränat uppletande flera gånger och det går också väldigt bra. Har stött på några problem dock… När hon har jobbat på ett tag utan att hitta så tar hon till spårbeteende och är inte så bra på saker som ligger nära baslinjen. Men det ska vi träna på!

Lydnaden går framåt. Alla moment finns där men behöver finjusteras och nötas. Stadga har jag varit dålig på att lära in, men för att jag har tyckt att det varit svårt, hon var överallt samtidigt och då var det lättare att blunda, nu är det bättre men långt ifrån så bra som jag vill.

I spåret går det bra varannan gång och mindre bra varannan gång… Men jag börjar lära mig hur hon funkar nu – tror jag… Hon markerar pinnar och strimlar dem gärna om jag är för långsam med belöningen. Hon är alldeles för stressig och hetsig i början av spåren så där måste jag hålla igen ganska mycket. Hur sjutton ska jag lära henne att spåra på samma sätt som efter några hundra meter…?

Vi är med på Sund med Hund och joggar flera gånger i veckan så vi båda ska bli i bra form – och det är kul! Qvittra är väldigt fokuserad när vi springer och drar stadigt hela tiden – det är en fördel i uppförsbackar… :)

Dessutom har hon en enormt skön sovstil :)

Mystrollet

Nyvaken...

Min Qvittra

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu