Fritt följ, linförighet & fotgående

juni 27, 2011

Same, same but different…

Jag frågade Janne om hjälp med fria följet och vi tragglade på ganska länge. Fick många bra tips och jag tycker att vi löste några problem och kom framåt. Sen gjorde vi några inkallningar med ingångar och apporteringar med ingångar. Qvittra utför momenten väldigt bra fram till hon ska börja vända på rumpan och komma in och sätta sig. Jag försökte hjälpa henne på olika sätt men det blev inte bättre för det.

Det är ganska jobbigt när nån hela tiden instruerar, petar och kommenterar allt man gör (fast bra såklart) och till slut så blev jag oxå lite vimsig i kolan, så när jag kallade in Qvittra så sa jag ”kom – sitt” istället för ”fot” och så gör hon en perfekt ingång! Hmmm… Vi provade igen vid inkallning och med apporten – ”kom -sitt” – och hon kunde! Jag har alltså lyckats lära in ”kom – sitt” helt perfekt men inte ”fot”. ”Kom – sitt” är ett vardagskommando när hon ska uppföra sig och sitta vid min sida, t ex när jag pratar med någon. Uppenbarligen så har jag tränat det mer än ”fot”. Snacka om facit på sin träning… Vi skrattade åt det ett tag och kom fram till att jag får backa några steg och träna ingångar och position inomhus tills jag kan börja sätta ihop det igen.

Sagt och gjort! Nu har vi tränat ingångar sen igårkväll och såklart så var jag tvungen att prova hur fort polletten trillar ner. Jäkligt fort visade det sig… Tränade på inkallningar och ingångar idag och hon satte sig rätt nästan varje gång!

Gör om – gör rätt! Det gäller både Qvittra och mig… :)

Tack för hjälpen, Janne!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu