Toktränat och trip till Tierp!

juli 12, 2011

Nu har vi öst på i tre dagar. I söndags tränade vi sök. Fokuserade på framslag och att kalla in till stigen från figgen. Det gick jättebra! Qvittra fick ju springa dubbelt så mycket så det märktes att det var lite jobbigt. Ena sidan av banan är ganska brant och kuperad så det tog på krafterna att lubba där. Blev jättenöjd med träningen och måste själv träna på att hela tiden ta mig framåt på stigen. Nu har figgarna börjat få kläm på hur de ska leka med Qvittra så det blir en bättre belöning där ute – ibland är det svårt med en snabb och föremålsintressad hund. Fingrar kommer i kläm…

Måndag blev en heldag på klubben tillsammans med Ullis & Ella. Frukost kl. 8 och sen la vi varsitt spår. Jag la i skogen och Ullis på åker. Under liggtiden så gjorde vi två korridorer, den ena med 4 saker på linje och den andra var TOM! Tanken med det var att visa hundarna att det även kan löna sig att komma när hon på linjen ropar – det kan ligga nåt precis framför! Så när jag skicka ut Qvittra så kastade jag ut en grej ca 5 meter så att hon sprang över den på väg in igen. När vi var klara med det så vallade vi hela rutan och gjorde ett uppletande i full rutan. Qvittra sprang rakt ut och hittade en grej – på andra skicket så vek hon av rakt åt höger så jag fick ropa tillbaka henne. Det gjorde hon tre gånger!! Why…? Sen flyttade jag mig några meter åt sidan och då gick hon rakt ut… Hon hittade 4 saker ialla fall och jag tycker att hon arbetade bra genom rutan.

Jag ville träna på vinklar i spåret och därmed så gick spåret lite zick-zack genom skogen med en apport efter varje vinkel. Och en bärplockare med cykel efter halva spåret… Tack för det… Gjorde ett snett påsläpp och hon kollade av framåt-bakåt-framåt och valde rätt håll. Och sen åkte hon av…??!! Fick trixa lite för att hitta igen men sen gick det bra fram till första vinkeln. Hon tog vinkel riktigt bra men så hade jag skojat till det och gått på en stig – det var skitsvårt! Helt plötsligt var spåret borta och hon ville bara in i skogen igen och försökte leta spår. Till slut så kom hon fram till där jag gått in igen och hittade rätt. Sen var det ett jäkla tempo över stock och sten. Missade en apport, sket i bärplockaren men tog vinklarna! Helheten lämnar en del att önska men det var ju vinklarna jag skulle träna… :)

Tillbaka till klubben och fixade lunch. Hundarna fick vila i bilen ett tag och sen tränade vi lydnad. Fritt följ, apportering och framförgående. Både jag och Qvittra var nog lite trötta för det gick  inte vidare bra. Jag slarvade med förberedelserna och hon vill bara få kamprullen så fort som möjligt. Det blev lite paus igen och sen tränade vi med lösrullar och påvis inför söket. Det gick jättebra och det är alltid lika kul att få hämta rullar hos figgen!

Kl. 19 lämnade vi klubben och åkte hem för middag och önskad sömn. För idag gick vi upp kl. 5:30, packade bilen full och drog till Tierp. Vi träffade Tomas Ivarsson på Tierps BK och ville få hjälp med appell- och lägre momenten. Ullis & Monica var oxå med så det var tre hundar. Alla körde 20 min var och sen bytte vi hund. Så rullade vi på under hela dagen och vi fick MASSOR med bra tips av Tomas hur vi ska rätta till tidigare misstag och hur vi ska komma framåt. Underbart kul var det!! Vi åkte hem vid 14-tiden, slappade i soffan nån timme – Qvittra powernappade och så åkte vi till DTBK för träning med träninggruppen kl. 18. Kom dit en timme tidigare så vi kunde repetera dagens övningar och tro´t eller ej – men det hade fastnat!! Ja, idag ialla fall… :) Fick hjälp med framförgåendet och pos.träningen av kamraterna och det går verkligen framåt!

Nu blir det träningspaus i en dag – på torsdag ska vi ha skotträning!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu