Spårträning

augusti 1, 2011

Nu har vi spårat en del och jag har fått mycket hjälp av Janne som varit snäll och lagt spår åt mig, lånat ut sin GPS och även följt med så att han kan hjälpa mig att hantera de problem som uppstår.

Jag har trott att Qvittra inte direkt ville spåra, när det blev lite svårt så var det bättre att springa runt.  Hon har tidigare fått positiv förstärkning för (enligt mig – hon tyckte nog det var toppen) oönskat beteende – såsom att det är okej att gå ur spåret för att kolla nåt annat eller springa runt, runt i linans hela längd. Men så visar det sig att jag har en jäkligt bra spårhund som tycker det är skitkul att spåra!! Men tyvärr så är det återigen den som ansvarar för snöret som har tårtat till det… När det blir fel så är det nog faktiskt jag som får ta på mig skulden för det hela…

Jag visste inte hur jag skulle komma tillrätta med problemet så beteendet har fortsatt. Nu har jag fått hjälp med hur jag ska lägga upp spåren, hur jag ska hantera linan (mycket viktigt!) och hur jag ska läsa min hund. Hon har lyckats lura mig många gånger men nu är den tiden förbi :)

Stort TACK till Janne som vill lägga ner all tid och engagemang på mig och min hund!

foto: Kennelmamman

foto:Kennelmamman

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu