Sökträningen är igång!

augusti 6, 2011

Första sökträningen efter semestervilan!!

Det gick jättebra och var jättekul!!  :) Vi gjorde ett ganska enkelt upplägg eftersom det var ett tag sen vi tränade. Det blev hitta-övningar och direktbelöning. Qvittra tycker verkligen att det här är kul! Hon går ut bra och letar verkligen efter figgen och ger sig inte förräns hon hittar en!

Under tidigare pass så märkte jag tendenser till att hon ville lämna figgen när jag kom ut så nu ska jag börja med att gå ända fram till dem och vara tillsammans med Qvittra och figgen en liten stund innan vi går vidare. Det var inga problem idag så vi ska fortsätta så. Figgarna fick andra leksaker som funkade jättebra. Brandslangar med snören i – a.k.a flärpar. Det har varit lite svårt att leka bra med Qvittra eftersom hon är väldigt föremålsintresserad så är det risk för att bli biten eller helt enkelt inte få tillbaka grejen. När vi använt 2 saker så har det blivit lite väl uppjagat. Nu blev det kul fast utan risk för att bli biten, bli av med den eller kampa. Det räcker med att peta lite på flärpen så har hon jättekul. Rätt grej helt enkelt!!

Figgarna fixade det galant och balanserade belöningen jättebra! Lagom kul för att inte lämna men inte för mycket så att det blir okontrollerat. Det är så sjukt kul det här!!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu