Spår med rådjur & språng marsch

augusti 16, 2011

Jag krockade nästan med två rådjur när jag skulle kliva ut på åkern för att lägga spår. De skuttade iväg in i skogen när jag kom och jag tänkte att att det här kommer bli intressant! Nu ska jag äntligen få se hur hon beter sig när det varit rådjur i spåret. Det har säkert hänt många gånger tidigare men då har jag ju inte vetat om det. Det blev ca 2 timmars liggtid.

Det blev ett mycket bra påsläpp och Qvittra fäste direkt. När vi svängde runt en liten ”udde” så stod rådjuren där igen! Shit… Men som tur var så spårade min lilla pärla så hon såg dem inte! De hoppade iväg in i skogen och var utom synhåll när vi kom fram till platsen där de varit. Qvittra kom av sig helt! Hon började spåra runt omkring och då sa jag åt henne att lägga av – och det gjorde hon… Hon la av med allt. Dvs kom in vid min sida och satte sig där… Jaha… hur gör jag nu då…? Provade att säga ”spår” men det funkade inte. Så jag gick några steg framåt och till slut så doppade hon näsan och spårade – eller ja, vad hon nu gjorde… Det var inte helt lätt alltså. Men till slut så kom vi förbi det svåra stället och så spårade hon på jättebra! Plockade alla apporterna och löste problemen i vinklarna. NÖJD!!

Har tragglat lite med språng marschen ett tag och får inte riktigt till hur jag ska göra för att hon inte ska glida ut och/eller fram. Men så löste sig problemet med hjälp av klicker! Det är bra grejjer det där… :) Snart så kanske vi får till det riktigt bra!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu