Träningstävling i sök

augusti 28, 2011

Idag hade Katarina fixat ordning en sökbana så vi fick prova på hur det känns att tävla i sök. Qvittra och jag är absolut inte tävlingsklara på länge men det var så nyttigt att få prova!

Vi vallade först och för oss som inte lärt in markering ännu så blev det direkt belöning hos figuranten. Ett bra kvitto på var vi är idag. Qvittra var väldigt duktig tycker jag men efter 2-3 tomma skick så blev hon nog lite förvirrad – ”ska det inte finnas figgar i sökskogen…?” Hon hittade alla men fick lite hjälp på den sista, det blev lite svårt för henne att reda ut var vittringen kom ifrån så hon kom aldrig fram till figgen men hon var i närheten ialla fall, så hon fick ett ljud på sista figgen så att hon fick vinst för allt arbete hon utfört. Hon lessnar inte och ger inte upp utan försöker hela tiden att hitta nåt. Det är positivt!  Det var alltså en lägre bana på 100 m.

Det som jag kom fram till idag:

  • måste träna mera på hur jag ska disponera skicken och se ut bra ställen att skicka på
  • träna på vårt samarbete på stigen och hur jag tar emot henne
  • rutinen vid nytt skick

Det var ialla fall jättekul och såklart så blev jag t o m lite nervös – det var ju träningstävling! Det är verkligen nåt jag måste få bukt med, jag fattar inte varför jag blir så nervös för minsta lilla…

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu