Lydnadsträning under löp

september 20, 2011

Igår var vi först ute och sprang i ca 40 minuter innan träningen, det gick jättebra men Qvittra är nog ganska less på att det går så förbannat långsamt! Tänk om ankaret bara kunde öka en aning… Men vi börjar bli mer och mer sams under joggingturerna nu.

Sen var det dags för lydnadsträning på klubben. Jag började med lite fritt följ och framförgående. Fria följet går ganska bra, men hon släpper lite i framförallt högersvängarna så det ska vi träna mer på. Fortfarande är det lite stök med positionen i halterna men det känns som om vi börjar lösa det oxå. Under tiden vi tränade så började det bli dimmigt på planen och så hörde vi en massa ljud ifrån skogen, det var svampplockare där som ropade till varandra och knäcke alla grenar de hittade att trampa på. Qvittra kunde bara inte släppa det! Blåstirrade in i skogen och blev ofokuserad och ville inte göra framförgående åt det hållet! Hmmm… Så mycket brukar hon inte bry sig. Sen höll hon på och nosade sig igenom hela programmet när vi blev ropade och var mycket mer koncentrerad på löv, fläckar i gräset och andra hundar. Va fan nu då…? Men sen så trillade polletten ner för mig. Hon löper ju! Det här är hennes tredje löp och jag har tyckt att jag inte märkt nåt på henne i träningen under de andra löpen – men den här gången är det helt annorlunda! Ok, bara att lägga ner för ett tag…

Sen gjorde vi några budföringar och  det gick verkligen toppenbra!! Nu har vi nog kommit på hur vi ska göra för att hon inte ska tycka det är jobbigt att bli kladdad på och börja tjuva. Känns så bra när man löser några problem :)

Nu ska vi fokusera på att spåra och göra såna typer av aktiviteter så lägger vi lydnaden åt sidan under löpet.

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu