2 km spår avklarat!!

september 25, 2011

Idag var vi ute och spårade med Ulrika Wall. Snälla, fantastiska Ullis hade lagt ett spår på 2 km(!!) åt Qvittra och jag behövde bara åka dit. Tanken var att se hur långt Qvittra orkade spåra och hur planen ska se ut för att träna hennes spårkondition.

Påsläppet gick väldigt bra, hon började nosa i backen direkt när jag satt på selen. Tog första apporten och tuggade sönder den – det var kul! Sen följde jag bara med… Vilken fröjd!! Jag gick med ca 10 m lina och har kommit fram till att hon spårar bäst med lång lina. Får hon bara bra fäste på spåret så blir det bäst så. Om jag har för kort lina så blir hon störd av mig och väldigt påverkad när jag håller emot av olika skäl, ibland så hamnar man ju bara i otakt och det blir ett ryck, om jag går 2-3 meter bakom då så stannar hon och tittar frågande på mig. Om jag ser till att det finns ett spår så sköter Qvittra spårarbetet! Bra arbetsfördelning tycker jag.

Qvittra var väldigt noggrann i spåret, analyserade länge vinklarna och jobbade verkligen så bra!! Efter en bit så kom vi ut på ett hygge, det var svårt. Vid ett tillfälle så kom hon av sig, då gick jag tillbaka till där jag senast visste var hon var på spåret och så gjorde vi om det. Då gick det bra! Hon plockade 2 naturpinnar (jag har aldrig lagt naturpinnar förut). Sen gick spåret över en bilväg, där sprang vi över men sen jobbade hon fantastiskt bra för att hitta spåret igen och efter bara några meter så övergick underlaget till flis! Oj, så noga hon blev då – det var jättekul att se!! Dessutom så såg vi två svampplockare en bit bort och de kan ju ha gått där och gjort en förledning. Om det var så, så valde Qvittra rätt spår än en gång! Plockade apporter och tog alla vinklar. Jag bara log och njöt!!

Gud, så glad jag var när vi kom fram!! Nu har vi haft flera lyckade spår efter varandra. Har polletten trillat ner…? Hon är helt grym nu, jag hoppas det håller i sig. Idag är hon på dag 10 i löpet, vem inte om det påverkar på nåt sätt. När jag var på väg hem så ringde Ullis (hon skulle gå spåret igen med Orka) och en svampplockare hade berättat att det hade varit en stor orienteringstävling i den skogen igår! Snacka om att det hade hänt grejer i skogen!!

Jag är ialla fall överlycklig och Qvittra är så grym!!

Tack Ullis, för kaffet, spåret, att du orkade gå med oss och för ditt intresse och engagemang för mig och Qvittra!!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu