Utflykt till Fagersta BK

september 25, 2011

Jag åkte med som sällskapsdam åt Annelie som skulle tävla högre spår på Fagersta BK. Vi åkte efter jobbet i fredags och jag hade som vanligt packat för att vara borta i en vecka – men om jag inte har med mig det så hade jag saknat det!

Annelie hade lånat husvagn och det gick ju alldeles utmärkt att köra med. Fagersta BK är en perfekt klubb att ta med husvagn till! Upplyst, stor parkering och lätt att hitta. Jag hade ingen aning om hur det skulle se ut där och det hade ju varit jobbigt och det varit mitt inne i skogen och trångt. Blev glatt överraskad! Till slut fick vi ordning på alltihopa – Annelie fixade det mesta eftersom jag aldrig har ”landat” en husvagn förut.

Annelie tyckte det var onödigt att sätta på värmen eftersom det blir jättevarmt fort i husvagnen och vi hade två hundar men oss. Men hon hade fel… Det var nog ca +6-8 grader när vi vaknade runt 6-tiden på morgonen. Det var skitkallt!! Jag var så nöjd att jag hade packat med mig raggsockor och flanellen.

Så till tävligen. Samling kl. 8 med anmälan och information. Tyvärr så hörde ingen av oss att de skulle börja med platsliggning så när vi fattade det så lubbade Annelie ut med Pheija när alla andra redan placerat hundarna, det blev lite tokigt men Pheija låg hela tiden och brydde sig inte ett skvatt om skott eller skenade hästar bakom ryggen. Lilla godingen… :)

Vidare till spåren och upptagsrutan. Det var första högre tävlingen för Annelie så vi båda var osäkra på exakt vad man får och inte får göra i rutan trots lusläsning av regelboken. Men det blev ett jättebra upptag och så var de iväg!!

När Annelie ringde efter ca 25 min så var det hela klart trodde jag. Men icke… Tyvärr så tog deras spår slut efter 3 apporter och spårläggaren hade spårlöst försvunnit! Så vi åkte tillbaka till klubben och tittade på Katarinas & Valles lydnadsprogram som gick jättebra. Sen åt vi korv med bröd och packade ihop oss för hemfärd.

Trots att det inte gick hela vägen för Annelie & Pheija så var det väldigt roligt att vara med och det som gick bra för dem gick väldigt bra!  Jag lärde mig massor av att vara med så det var nyttigt.

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu