Appell spår Knivsta BK

oktober 10, 2011

Nu har vi gjort det!!

Vi har tävlat appell spår och blivit uppflyttade!! Jag är superglad och nöjd med hur dagen fortlöpte.

Samling kl. 07:30, alltså väckning kl. 04:30. Gick en liten sväng när jag kom dit, då var det fortfarande mörkt. Tjuvtränade på platsliggning och hoppet en gång. Sen började det droppa in folk.

Jag drog startnr 3 – yes! Jag gillar ett lågt startnr för då blir det inte så lång vånda. Vi åkte iväg till spåren och blev uppdelade i tre grupper.

Mitt spår var på en jättefin vall och hade bara ett spår bredvid mitt. Toppenbra! Det var kallt som bara den så det var fortfarande frost när jag knatade ut. Flera av de tävlande våndades över att det var frost, ingen hade spårat i det förut, hur skulle det bli om det han tina – försvinner spåret då…?? Men jag höll mig cool och kände mig ändå trygg i att Qvittra spårat så bra senaste tiden. Det som händer, händer…

Så var det dax! Vi hade några hundra meter att gå, vilket jag tycker är perfekt, och Qvittra letade spår hela tiden. Snosade in alla andras spår och hann med att tugga pinnar och jaga upp några fåglar.

Påsläppet blev riktigt bra. Som ett mini-upptag och sen bar det av! 10 m lina går fort att rulla ut… Hon spårade som en dammsugare i ett ganska snabbt tempo, jag såg ju mina fotspår så jag visste ju att hon var rätt. Börjar fundera på att första apporten bör ju komma snart… Skit oxå… Hon drog förbi den… Tyvärr så såg jag den inte så jag kunde inte ens plocka upp den. Första vinkeln går helt perfekt – hon bara vinklar vänster och blåser vidare med näsan i backen. Börjar bli nervös för andra apporten – ska hon skita i den oxå…? Men nej då, den plockar hon upp och kommer inspringande med. Puss på dig!! Snyggt påsläpp efter apporten och vidare mot nästa vinkel, där slog hon en gång och hittade sen rätt och blåste vidare. Slutet… Var är slutet?? Fan, vad nipprig man kan bli på 100 meter… Men hon tog ju såklart slutet oxå!! Fina, fina Q!!

Åter till klubben och så fick jag sitta där och vänta i 2 timmar… Gick en promenad med Q och försökte fördriva tiden så gott det gick.

Sen var det budföring. Hon har ju börjat med att tjuva från mottagaren så det var jag ju lite nervös för. Mottagaren var väldigt trevlig och hjälpsam så det gick galant – förutom att den lilla loppan bara var tvungen att skälla en gång på mig när hon kom tillbaka… Helt överlycklig för att få springa och så skulle bara det där ljudet ut.

Platsliggning… Vi delades in tre grupper om fyra ekipage i varje. Qvittra hade en hoffe-tik på ena sidan och en schäfer-hane på den andra. När jag lägger ner henne så ser jag till min stora fasa att det ligger en tappad korvbit ca 1 dm från Qvittras högra tass. Fan! Vad gör jag nu? Ska jag ta upp den? Ska jag säga nåt? Ska jag skita i det? Jag sket i det… Kanske inte det bästa beslutet men jag var ju tvungen att bestämma mig för nåt av alternativen… Där ligger hon… blixstilla… Tills hon bestämmer sig för att det vore nog lite skönt att strecha lite. Så hon kryper ett steg framåt, bakbenen ligger helt utsträckta bakåt och så ser jag hur svansen börjar vifta bakom öronen. ”Rör dig inte, hundjä..el” tänker jag och försöker att gäspa lite avslappnande. Så kryper hon ett litet steg till… Jaha, nu är det väl kört. Men så var det slut!! Puh, trodde inte att det skulle gå när hon började vifta på svansen. Det har hon aldrig gjort förut så jag visste inte vad nästa steg skulle bli.

Lydnaden gick faktiskt ganska bra, förutom apporteringen. Men det var ju ingen överraskning eftersom det är momentet med mest problem. Hon är snabb ut, griper snabbt och snabb in. Men sen börjar frustrationen, våndan och ömligheten, dvs tugg och pip. Hon hoppar som en gasell, men även där så bara måste hon skälla en gång på mig… VOFF – NU är det dax för bollen!!

Betyg:

Spår: 8-8, missar en apport. Annars BRA spår (domarens not.)

Budföring: 9-9, ett skall

Platsliggning: 8-6, kryper, gnäller (??)

Linförighet: 9-9, släpper något, varierar i pos.

Framförgående: 7,5-7,5, drar, dk drar

Platsläggande: 10-10 (YES)

Inkallande: 9-10,

Apportering: 6,5-6,5, ljud, gripande, tugg, gnäll, lek (att hon hann med så mycket på ett så kort moment…Reds.anm.)

Hopp över hinder: 8,5-8, ljud, skall, snett sättande

Summa: 258 poäng & 2a placering.

Hej då appellen :)

2a placering

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu