Röntgen = check

november 9, 2011

Idag var det dags för Qvittras HD & ED röntgen. Vi var i god tid (ca 30 min för tidiga) så jag frågade om det fanns möjlighet att få komma in lite tidigare och det var inga problem = service!!

Qvittra inventerade rummet och skötte sig exemplariskt när sköterska och veterinär kom in. Först lyssnadet vet. på hjärtat och både han och stetoskåpet fick sig en liten puss. Sköterskan skulle ge sprutan med lugnande och säger ”men vad 17, det rinner ju bara mellan fingrarna…” Det visade sig att hon satte nålen lite tokigt, dvs rakt igenom skinnet för Qvittra har ungefär ett halvt nummer för stor kostym så det märktes inte att nålen gick rakt igenom! Fram men en ny spruta – samma sak händer igen! Sprutan nr 3 lyckades bättre. Nej – det var en väldigt proffsig sköterska så det var inte en tårtig hantering.  Qvittra var en stjärna och satt helt still under hela tiden och märkte inte ens att hon fick en spruta. Till slut segade hon motvilligt ner på golvet och så var det dags för röntgen.

Veterinären gav ett förhandsbesked som lät såhär: ”Mycket bra kvalité på bilderna. Höfter och armbågar ser perfekta ut. De kommer inte att hitta nåt på de här ens om de använder förstoringsglas”! DET var ett bra förhandsbesked! Nu ska jag snabbt som attan betala in avgiften så de blir avlästa fort.

Jag pratade med veterinären efteråt om lite annat och avslutningsvis så sa han: ”Du har en mycket trevlig hund, det finns ju lite problem med, jaaa… (tittar menande på mig), i rasen, men den här verkar bra i huvudet. Helt perfekt i kroppen, bra storlek och hon har midja. Snygg också”.

Snyggan

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu