Markeringar med fast-rullen!

februari 18, 2012

Idag var det dax!

Dax att prova om det går att lära Qvittra markera med fast-rullen istället för med lösrullar. Vi var bara 3 st som kunde träna sök idag och då passade det bra att köra markeringsövningar. Alla säger att det är så himla lätt att lära in men ingen kan riktigt beskriva hur det egentligen går till. Jag är av uppfattningen att om nåt låter för bra att vara sant, så är det förmodligen det oxå… Men ok, here goes nothing… Jag vill så gärna att det här ska gå bra och vill verkligen inte få problem så här tidigt. Redan här så hörs mitt katastrof-tänk lång väg…

Figgen knatar iväg ca 30 m och sätter sig helt synlig med handen ner i marken, Qvittra är supertaggad och så är hon framme hos figgen. Kollar handen – går runt figgen ett varv – kollar handen igen – och så tar hon rullen bakom ryggen på figgen!! Helt jä**la superfantastiskt!! Lubbar in till mig och sätter sig bredvid. Håller rullen i munnen utan att tugga och väntar på att jag ska ta ur den så hon får springa på påvis. Sen var det lajbans med kamprullarna!

Skickar på nästa figge och samma där – Qvittra kollar snabbt av och sen hugger hon rullen. Inga problem här inte. Vi kör ca 6 gånger och sen blev det paus en stund. Vi provade en omgång till efter nån timme och det gick lika bra.

Jag är jätteglad över hur snabbt och lätt det gick, men kan inte släppa tanken på framtida (kanske kommande) problem. Men det får vi ta då. Fast jag kan fortfarande inte riktigt förklara hur det egentligen gick till.  Nu är det kanske dags att kolla lite på söktävlingar… Läbbigt :)

One Response to “Markeringar med fast-rullen!”

  1. Kul att det funkade så bra! Nog hade jag det på känn allt…;0) Så enkelt det kan vara va?! Hoppas jag snart kan vara på benen så jag får se er i sökskogen!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu