Tränat lite sök

mars 11, 2012

Idag så var det tredje sökträningen på raken som vi körde markeringar med fasta rullen. Qvittra var nr 3 och fick stå och vänta med mig en stund innan det var vår tur. Det var både svårt och jobbigt men hon höll ihop ganska bra och lyssnade på mig hela tiden. Men sen är det var dags att få sticka iväg och jaga rätt på en figge så var nog inte alla indianerna i kanoten…

Hon hittade figgen snabbt, kom ihåg att hon skulle ta nåt i munnen – snappade åt sig en pinne och stack iväg. Nånstans på vägen så spottade hon pinnen tog rullen (det såg figgen), men hann även spotta rullen på väg in till stigen för när jag såg henne så hade hon inte rullen i munnen. Men hon var inte klar än! Hon vek av en bit från stigen och gjorde ett ordentligt framslag och sen tillbaka till figgen och markerade rätt och riktigt. Sen kom hon fint in till mig.

Ja, ja… En gång är ingen gång :)

Sen gick det ialla fall bättre med både rulle och sökarbete. Det blev lite tokigt vid ett tillfälle men det var nog mest mitt fel, det brukar väl vara så…? Skulle skicka tomt och står mitt framför ett bumligt stenparti som förmodligen inte inbjöd till nåt vidare springande. Dessutom var jag ganska fumlig och hade inte riktigt koll på läget. Där blev det ett grunt slag. Men ok, på´t igen bara! Vid nästa skick så hade jag samlat ihop mig bättre och var tydligare. Då gick det bra!

Jag är över lag nöjd med alltihopa. Nu ska vi träna lite poppar och endast en-två markeringar per pass. Nästa gång ska jag prova kopplat påvis. Jag hoppas vi kommer vara på en platt och snäll bana så jag inte slår ihjäl mig.

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu