Sökträning

april 28, 2012

Dags igen för veckans sökträning i vårvärmen!

Jag hade planerat att träna på ”ordning på stigen” samt en markering på figge under kamo-nät och kompostgaller. Det är ju såna där konstiga legor som brukar dyka upp på tävling när det inte finns nåt annat mer stabilt material att tillgå för att få dold figurant. Jag har ju hört skräckhistorier om hundar som river hela legan, trasslar in sig i nätet och stampar ner figgen ännu längre ner i marken. I övrigt så var det hitta-övningar eftersom jag ville kalla in till stigen från figurant.

Qvittra var supertaggad och tyckte det var segt att vänta på sin tur. Vi var sist idag så hon hade legat i bilen  och väntat ett tag oxå.

Fullt fräs på första skicket och hon hittade snabbt figgen. Snabb lek och sen inkallning. Det gick galant!! Jag tog emot med godis och var väldigt lugn och tydlig på stigen. Jag hann se ut nästa skick och hittade bra löpor till Qvittra. Markeringen på ”huset” blev på 5:e skicket och hon gjorde det helt felfritt. Kollade bara att det låg en där och så tog hon rullen. Det blev ett kopplat påvis med ”domare” i släptåg. En brist är att det är svårt att sitta kvar när figgen kommer fram, men det ska vi nog råda bot på.

Qvittra gick så bra på det här passet att man blir alldeles salig! Hon gick rakt, gjorde fina slag och kom in klockrent till mig. Jag klappar mig själv på axeln för att jag uppförde mig väldigt bra på stigen.

Annelie sa att vi var väldigt harmoniska på stigen – bra betyg!! :)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu