Foggens kennelläger 5-8 juli 2012

juli 9, 2012

Nu har vi varit på årets kennelläger! Jag och Annelie packade bilen och takboxen full och åkte tors-sön.

Qvittra, Pheija och Yerda var såklart med.

Yerda är packad & klar!

Pheija & Qvittra är redo för avfärd!

Vi kom fram tors kväll så då var det bara att packa ur bilen och umgås – mycket trevligt!

Avfärd kl. 9 till skogen. Vi la spår tillsammans med Gunnar & Onja, Mimmi & Qvick och Mimmis syster Tove med sin Kelpie. Gud, så mycket mygg det är i skogarna i Karlsborg! Värre än värst. Vi dränkte oss i myggmedel men det hjälpte knappt.

Annelie la ett lägrespår åt Qvittra. Det blev ett bra påsläpp men jag tycker hon var ganska yvig i spåret och vid ett tillfälle genade hon ordentligt. Mot slutet hade Annelie skrämt bort en älg och då blev det ännu mer yvigt under en bit. Men vi fick ialla fall med oss 6 pinnar + slut. Jag tycker Qvittra klarade det ganska bra, det var väldigt varmt och kvavt så svetten rann på mig. Det var flämtigt för hundarna oxå.

Lunch och lydnadsträning var nästa punkt på agendan. De flesta kör skydd men det är inget för oss så vi trilskades lite med rutan och fick tips av Qurry-Carina.

Bästa bollen!!

Kerstin hade ordnat med lagtävling på kvällen.

Instruktioner och regler

Bästa laget laddar…

Redo!

Snart så...

Hopp, hopp, slalom, genom ringen…

No probs!

Åka skottkärra var ingen höjdare, men Qvittra hoppade bara ur en gång!

Du ska i...

Staaaaannaaaaa....

Trots att vi jobbade på så otroligt bra som kom vi ”bara” tvåa… Men vi fick bästa priset – en flaska bubbel!

Dag två la vi spår igen. Qvittra fick två lite kortare spår, varav det ena var i fullkomligt vidrig terräng. Sly och skit så det knappt gick att ta sig fram, men Qvittra tyckte det var skitkul! Hon spårade kanonbra och höll i spåret hela tiden och fick med sig alla pinnar! Det andra spåret var i betydligt trevligare terräng men med några svårigheter. Qvittra löste det ganska bra ändå men fick lite hjälp där det var som svårast. Jag är mycket nöjd!

Dag tre så fick vi ett lägrespår igen av en helt ny spårläggare, Carina med Olle, det hällregnade hela dagen så vi blev dyngsura. Vet inte om hur det påverkade spåret men återigen så gjorde Qvittra ett riktigt bra jobb! Spårläggaren hade gått i serpentiner för att inte komma fram till vägen för fort och Qvittra tog det bra. Jag trodde hon var ute och ”yvade” som vanligt, men vi fick med oss alla pinnar + slut så jag hade uppenbarligen fel!

Lydnadsträning på eftermiddagen och sen god middag i trevligt sällskap!

Det var kul att se och träffa kullsyskonen med ägare igen och få se många hundar jobba på bra. Välordnat och väldigt trevlig! Nu är det ett år till nästa gång…

Snygga syskonen Qvick och Qvittra

Snyggingar!

Den här hittade jag i ormbunkarna :)

Qvittra

One Response to “Foggens kennelläger 5-8 juli 2012”

  1. Vi tackar för en supertrevlig helg och ser fram emot nästa år!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu