Sökträning ala vilda västern…

augusti 1, 2012

Igår fick Qvittra äntligen börja med sökträningen igen. Valparna Yerda och Yo-yo har börjat sökträna så smått och eftersom Qvittra inte kör fullt ut så funkar det bra att vara 3 st och göra några enklare övningar.

Valparna var jätteduktiga och sprang som gaseller i blåbärsriset – de är som matglada gremelins efter midnatt :) Qvittra fick först två hitta-figgar och jag kallade in från stigen. Dels så ville jag att hon skulle få springa ordentligt och sen ville jag prova en ny grej på stigen för att få lite mer ordning.

Vid första skicket så fick hon se figgen gå ut. De var en familj bärplockare i närheten och det var lika bra att försöka undvika missöden… Qvittra drog iväg som ett skott och fick kampa direkt. Samma sak på nästa. Sen körde vi lös-rulle i fyra skick. I det stora hela gick det bra förutom att rullen gled ur munnen på sista skicket, men den hittade vi sen. Attans vad kul hon hade! Men det var jobbigt…

Som tur är så har jag nu äntligen köpt en cykel så vi kan börja konditionsträna. Ska leta upp nåt träningschema för det, men det är inte helt lätt att hitta.

One Response to “Sökträning ala vilda västern…”

  1. Kul att din grej du funderat ut funkar så bra på stigen!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu