Sökträning. OBS! Varning för skryt…

augusti 7, 2012

Sökträning igår igen. Vi var 4 st, helt perfekt när vi kör en vardagkväll. Tyvärr så tajmade vi in världens ösregn och blev helt genomdränkta allihopa. Men hundarna verkade inte bry sig ett smack, så då gjorde inte vi det heller…:)

Jag körde samma upplägg som tidigare men la till två hitta på slutet. Så det blev hitta x 2, lösrulle x 4, hitta x 2 plus en bonus som Qvittra fick ta på flying på sista skicket.

Jag ville fortsätta träna på dutt-i-handen på stigen så jag kallade in från figurant. Då får Qvittra springa dubbelt så mycket, vilket också var meningen. Måste få upp sök-flåset!

Hon hittade snabbt figgarna på de två första skicken och kom in helt perfekt och duttade i handen. Jag hade gått framåt och kollat ut nästa skick så när hon kommer in så och duttar så blir hon riktad helt rätt direkt – utan tjat!! Hon hittade figgarna fort och kom in med lösrullen hela vägen – tappade inte en enda! Hon var jättetaggad och springa ut på påvisen varje gång. Tur att vi har så bra figgar!

På in-vägen på sista skicket så var hon ganska flåsig och började bli lite sliten – då var figgen på andra sidan på väg in med kamprullarna hängde i händerna så jag skickade flying ut på figgen och det blev en buskul direktbelöning! Vältajmat!! Då syntes det även att det finns lite extra att ge trots att hon är trött.

Allt gick enligt planering. Qvittra gjorde varje sak helt rätt – varje gång! Gick som tåget och var bara alldeles, alldeles underbar! Höll nästa på att bli religös där på stigen :)

One Response to “Sökträning. OBS! Varning för skryt…”

  1. Way to go Qvittra och Ami :-) Såna endorfinkickar ät helt underbara att få! Verkligen kul att ni går framåt med stormsteg nu :-)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu