1:a pris i lydnadsklass II

september 2, 2012

Idag gjorde vi debut i lyd.II och det gick bra!! Jag var oerhört nervös inför platsliggningen men fick startnr 1 (som jag gärna vill ha) och då slappnade jag av lite… Alla hundar låg stilla och 10:orna haglade :)

Här kommer betygen, domarens kommentarer och mina  kommentarer i kursivt:

Platsliggande: 10

Hon rörde lite på sig och kollade in lyd.I programmet som gick på planen bredvid och hann även spana in en kråka som landande bakom henne. Sen la hon ner huvudet och låg faktiskt helt still!!

Fritt följ: 9 Något vid sväng, håller fin position.

Fritt följ är ett av våra bästa moment som jag känner mig ganska trygg i men det finns en hel del att förbättra!

Läggande: 9 Ej 10-mässigt läggande.

Det här är oxå ett av våra bästa moment, hon brukar vara snabb och stabil i nerläggandet. Men jag får inte klaga på betyg 9!

Inkallande: 9 På förarens ben

Enda gången hon hoppar in i mitt ben är på tävling! Jag har tränat massor med inkallningar (med och utan belöning) men det händer inte på träning ändå. Tror hon tar tillfället i akt och skojar till det lite :)

Sändande med ställande: 8 Något utanför rutan

Qvittra hamnade vid en kon och stod med en tass utanför, en på bandet och två tassar i rutan. Hon kan göra massor med fina skick till rutan men så blir det ett sånt där när hon siktar in sig på en kon. Tror det är lite tryggt att ha nåt att springa till.

Apportering: 7 Ljud, gripande, tugg

Detta är vårt absolut svagaste moment. Qvittra apporterar gärna, men det ligger mycket frustration i momentet. Startskall, fibbel vid gripandet och tugg hela vägen in. Vet inte alls hur jag ska komma ur det här!

Hopp över hinder: 9 Avslut

Qvittra halkade på andra sidan hindret så hon kom väldigt nära, men hon satte sig och gjorde ett bra återhopp. Tyvärr så blir ingångarna inte så vackra – hon är slarvig och sätter sig väldigt snett. Kanske inte så farligt idag eftersom vi fick en 9a!

Helhetsintryg: 9,5

Kan inte annat än vara nöjd med det!

Puh, nu är det över och jag har massor att fundera över och förbättra. Nya friska tag!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu