Spårat

september 13, 2012

Idag fick vi ett lägre spår utlagt av Annelie. Måste ju kolla av lite innan tävlingen på lördag… Starten gick bra och Qvittra tog även första vinkeln jättebra MEN ca 5 m efter vinkeln så går hon tillbaka ”för att kolla nåt” och sen sätter hon av igen – åt helt fel håll! Jag åkte bara med eftersom jag visste inte var spåret gick och Qvittra spårade så övertygande så det måste ju vara rätt. NOT!! Då har ju åbäket bytt spår till nåt helt annat! Jaha… Ok, tillbaka till där vi sist visste att vi var på och ett nytt påsläpp. Hon tuffar på och är stensäker på sin sak – men det är fel spår igen… Vad glad man blir… Tillbaka till en punkt där Annelie satt en klädnypa i ett träd så vi visste helt säkert att där går RÄTT spår. Nytt påsläpp och samma stensäkra spårande – fast nu i rätt spår. Hon plockade massor med pinnar och även ett snöre som Annelie hade tappat (lilla gullet… :) Qvittra alltså)

Efter dessa två ”av-åkningar” så verkade det som vi kom in mer otrampad skog och då spårade hon riktigt bra! Hon plockar pinnar utan problem och jag tycker att hon visar att hon är motiverad att spåra och har roligt. Hon lägger aldrig av utan jobbar på hela tiden. Men tyvärr så byter hon ju spår… Suck…

Ja, det här är tydligen vad jag har lärt henne och det är såhär man spårar. Så jag har inga större förhoppningar inför tävlingen, vi åker säkert av efter 100 m om det är nån tidig bärplockare ute eller en hare, eller ett rådjur, eller en ekorre som strosat i vårt spår… Men vi ska köra ialla fall! Alltid lär man sig nåt och jag har aldrig startat lägre spår förut. Det är ju dessutom nära till klubben där vi ska tävla så vi får se det som en erfarenhet!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu