Spårträning

september 20, 2012

Än har vi inte gett upp! Tyvärr så hinns det inte spåras så ofta som jag skulle önska, det blir ju mörkt tidigare på kvällarna och så många helgdagar är det ju inte veckan…

Men jag la ett spår i söndags före sökträningen, bara 300 m och 3 pinnar + slut. Liggtiden blev ca 3,5 timme. Så vi gick spåret alá Janne-style och hon spårade i spårkärnan nästan hela tiden. Några ”kolla-av”-avstickare på nån meter men snabbt tillbaka till spåret. Fixade vinklar och plockade pinnar + slut. Hurra!!

Nästa spår blev 450 m med en liggtid på bara två timmar. Vi gick en promenad och tränade lydnad på en ny klubb i väntan på spåret. Qvittra gjorde ett bra upptag, hade lite problem första sträckan under kanske 50 m då spåret gick i zick-zack, men i kort lina så fixade hon även det. Lyckades reda ut en spårhärva i ett kärr och hittade alla pinnar + slut. Lilla gullet :)

Veckans sista spår blev ett lägre-spår utlagt av spårkompisen Monica. Liggtiden blev ganska exakt 1 timme. Återigen gjorde Qvittra ett jättefint upptag och spårade väldigt noggrant mitt i spårkärnan – och hur kan jag veta det då… Jo, Monica hade GPS:en med sig när hon la spåret och gick precis efter mig med GPS:en igen och då syntes det väldigt tydligt att vi var helt rätt i spåret. Underbart!

Några svårigheter dök upp under vägen, en spetsvinkel precis invid en väg,, där gick vi bet och Qvittra fortsatte rakt fram men började genast leta efter spåret. Där har hon inte inte fått in nån bra teknik än, jo hon letar och nosar järnet, men om hon hade backat och slagit bakåt bara ca 5 m så hade hon fått spåret igen. Med lite hjälp av matte som backade så kom hon i spåret igen så tog hon upp det och satte av. Nästa svårighet var passage över vägen, där tappade hon bort spåret igen men lyckades denna gång att slå åt rätt håll så hon kom på det igen. Hon plockade alla 7 pinnar men just när vi kom till fram till slutet, som låg precis invid ett träd, så gick hon på andra sidan trädet och missade slutet! Men hon fortsatte spåra som en dammsugare ändå :) Där avbröt jag henne och belönade.

Ja, vad ska man säga om detta… Hon kan faktiskt spåra… Riktigt bra t o m… Nu får vi se hur det går på tävlingen på lördag. Jag blir överlycklig om vi kommer runt spåret med en knippe pinnar + slut. Bara det är vinst just nu.

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu