Försök nr 2: Lägre spår tävling

september 24, 2012

I lördags startade vi lägre klass spår igen. Denna gång på Österåkers BK med spårmarker i Vaxholm. Om vi bara kom runt spåret så var jag nöjd!

Och det gjorde vi! Dock med enbart 4 apporter + slut – men vilken förbättring jämfört med förra helgens tävling!! Vi fick betyg 10-10 på spårupptaget och sen spårade hon kanonbra (med tanke på vilka problem vi haft). Så fort som möjligt försökte jag att håva in linan så hon bara hade 4-5 m lina att spåra i. Vilken skillnad det blev i spårandet! Gick hela tiden med näsan i backen och jobbade hårt för att ta sig framåt. Vid två tillfällen gissade jag att hon gick ur spåret i en båge men gick sen tillbaka i rätt spår. Jag märkte att hon började bli lite trött mot slutet, jag hörde bilvägen och gissade att vi började närma oss slutet, då stannar Qvittra och nosar på en fläck i backen – jag trodde först att det var en pinne, men det var det inte, sen vek hon tvärt åt vänster och över ett litet och in i en vägg av granar, det kändes helt fel… Jag följde inte med på det utan stod kvar, då vänder hon och går tillbaka där vi kom i från och tar upp spåret åt helt motsatt håll. Efter ca 100 m så kom slutpinnen… :)

Efteråt fick jag veta att det var kompisen Ullis som lagt spåret så då kunde vi reda ut vilka apporter hon missat, det var nr 2, 5 och 7. Så jag tror inte att det finns nåt system i att missa apporter utan hon svirade lite för mycket i spåret och lyckades väl gå lite för mycket vid sidan just när apporterna kom. Men återigen – enorm utveckling på bara tre träningsspår och att jag ändrat på längden i linan.  Vi fick betyg 7-7 på spåret.

Sen vidare till ÖBK för budföring. Hon gjorde det kanonbra förutom att hon var tvungen att skälla en gång på mig när hon kom tillbaka plus att hon hoppade in i mitt ben – lilla skatan… Så där fick vi betyg 9-9,5.

Så var det lunchpaus och efter det platsliggning. Qvittra låg som nr 2 och det var en bedrövlig platsliggning… Av 7 hundar så var det 2 som låg kvar… Qvittra gick upp som hund nr 2 efter ca 30 sek. Hunden bredvid henne låg och pep och gnällde oavbrutet och började sedan skälla där den låg. Så i o m det blev min teori om våra problem med platsliggning bekräftad. Därmed blev betyget 0-0.

Så var det lydnaden. Vi kampade lite efter den obehagliga upplevelsen efter platsliggningen så hon var ganska gasad och uppvarvad. Men över lag så gick det bra i lydnaden. Sämst betyg fick vi på framförgående (som väntat) där hon drar och stretar samt apporteringen. Det är så jäkla synd eftersom hon kan göra superfina apporteringar, men frustrationen tog nog över så det blev startskall och tugg. Dessutom så kröp hon!! Helt otippat! Qvittra har krypit så jäkla fint hela tiden men sista veckan så har hon bara vägrat, så jag var helt övertygad om att vi skulle nolla det. Men icke… Hoppet gick bra förutom att hon hamnde något nära hindret (såklart…) på andra sidan.

Jag lärde mig massor (som man gör för varje gång som nybörjare) och var ändå nöjd med vårt deltagande. Uppflyttningen antog jag var bortblåst eftersom vi hade så få apporter från spåret och nollade platsen. Så gissa om jag blev överraskad vid prisutdelningen!! Blev överlycklig att vi blev uppflyttade så jag t o m fällde en glädjetår! Dessutom så fick vi stå  på prispallen.

 

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu