Veterinärbesök och massage

februari 12, 2013

Var hos veterinären för vaccination och ”hälsokontroll” av Qvittra eftersom jag tycker att hon inte är sig lik riktigt. Jag misstänkte tonsillit men allt det såg bra ut. Men när vet. kände igenom ryggen så markerade hon vid vissa muskler, när han kände och bände för att kolla L7-S1 så var det ingen reaktion. Så Qvittra har lite ont i ryggen och rekommendationen blev vila, värme och massage. Sagt och gjort! Första besöket hos massören var igår och det gick bra.

Qvittra kunde inte riktigt slappna av, bakom en dörr hördes tassar som gick över golvet och lite andra ljud som hon inte kunde släppa helt, men över lag så låg hon och njöt av knådandet.

Skräck i blicken...

Skräck i blicken…

Det som Carina (massören) hittade var att hon Qvittra hade belastat höger bog lite mer och där fanns det lite stelhet samt i mitten av bröstryggen. Men det är ingen katastrof på något sätt och Qvittra svarade bra på behandligen redan första gången. Nu ska vi köra täta besök 2-3 gånger och sedan vänta i ca 3 veckor till nästa besök.

 

Pigg & alert efter massagen.

Pigg & alert efter massagen.

Carina hanterade Qvittra väldigt bra. Hon är lugn och tvingar inte hunden till något utan tar det lugnt och försiktigt så hunden är med på noterna. Jag fick väldigt stort förtroende för henne och kände att Qvittra var i trygga och erfarna händer.

Här kan man läsa mer om CC´s Hundmassage: http://www.ccshund-hastmassage.com/

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu