Ny hund?

mars 11, 2013

Eller så har jag fått tillbaka min ”gamla”… Efter några veckor som jag tyckt att Qvittra inte riktigt varit sig själv, gått sämre i söket, flåsat mer under joggingturer, varit tråkig hemma osv…, så trodde jag att ontet i ryggen var orsaken. Men så enkelt var det inte. Hon har ”harklat” sig av och till och jag misstänkte tonsillit, men enligt vet. så var inte det. Men det var ändå inte bra… Sen började hon nysa nåt helt förskräckligt. Nös så hon skakade i hela kroppen och ramlade nästan omkull. Googlade en hel del och alla träffar sa samma sak: noskvalster! Jaha… Det påverkar luktsinnet men inte allmäntillståndet. ”Harklet” påverkar allmäntillståndet med inte luktsinnet. Ringde veterinären igen och kom fram till att hon har noskvalster och fick recept på medicin mot det.

Jag skvätte på spon-on lösningen på tisdagkväll och på onsdag – så var det en helt annan hund! Hon uppförde sig som hon egenligen alltid gjort, små beteenden som man glömmer att hunden gör. Dvs sliter och kampar i kopplet, jagar katterna, hämtar varenda grej som inte sitter fast och springer! Springer som en toka helt planlöst bara för att det är så jä*la roligt!!

Jag tror att hon hade kennelhosta, men en ”tyst” variant där de inte hostar som galningar och sen fick hon noskvalster. Hur som helst så är både Qvittra och jag glada för att hon mår bra igen. Men inget gott som inte för nåt ont med sig… Nu när man är alert som en malle ska vara så har hon börjat moffa och morra på jobbet när det ringer på dörren eller om någon går lite mystiskt utanför vårt rum. Men det går säkert över. Sen har börjat med att ynk-pipa bakom ryggen på mig – jag tolkar det som ”jag har trååååååkigt….”, piiiiip….. ”jäääääättetrååååkigt….”. Det har hon inte heller gjort förut. Hon är kvick som en vessla på de korta lunchpromenaderna och vi hinner gå igenom alla lydnadsmoment under tiden vi tar oss framåt, sen är hon gullig och sover lite på eftermiddagen. But I lööööve her :)

Nu ska det bli jättekul att prova ett sökpass och se om det är full rulle eller om det ser ut som sista gången vi körde (hoppas inte…)

Det är svårt att gå till veterinären med så diffusa symtom. Lite harkel, nån nysning, verkar lite trött… Men man får ju börja i en ände och helt enkelt hålla tummen för att man behandlar rätt saker.

2 Responses to “Ny hund?”

  1. Xcapah gick jättedåligt på söket när vi startade upp förra våren. Letade spår och var allmänt tveksam. I övrigt var hon som vanligt. Medicinerade henne mot noskvalster och när vi tränade efter det var hon sig själv i söket igen. Rakt ut och vittra figge, inget letande efter spår. Så Qvittra kommer nog vara sig själv i söket när ni kommer ut i skogen!!

  2. Tror det kommer gå super på första sökträningen för säsongen! Synd att man inte kan va med bara…
    Tror på er!(som alltid!)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu